swiatwemnie.pl

Jabłkowe naleśniki z mąki orkiszowej

     

Smaczne naleśniki ze zdrowszej mąki.

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

jabłka 3 sztuki

Obieramy i kroimy jabłka.

2. 

mleko półtłuste 1,5% ½ litra  mąka orkiszowa drobno mielona 250 g  jajka kurze 3 sztuki  cynamon mielony ½ łyżeczki  cukier waniliowy 1 łyżeczka  olej rzepakowy 1 łyżka

Wymienione składniki, razem z przygotowanymi jabłkami dokładnie miksujemy.

3. Smażenie naleśników

Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (po brzegu patelni), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.

Smażenie naleśników

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się