swiatwemnie.pl

Pieczony pstrąg

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Bazylia2łyżeczki
Czarny pieprz mielonyg
Nać pietruszkig
Oliwa1łyżka
Oregano2łyżeczki
Pomidory150gramów
Pstrąg2sztuki
Sok z cytrynyl
Sólg
Whisky2łyżeczki

1. 

pomidory 150 g  nać pietruszki  oregano 2 łyżeczki  bazylia 2 łyżeczki

Pomidory myjemy, przekrawamy na pół, a potem jeszcze na mniejsze kawałki. Potem mieszamy pomidory z różnymi świeżymi i suszonymi ziołami.

2. 

pstrąg 2 sztuki  sok z cytryny  sól  czarny pieprz mielony

Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Rybę myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Następnie pstrąga wypełniamy pomidorami.

3. 

oliwa 1 łyżka  whisky 2 łyżeczki

Rybę zamykamy wykałaczką. Smarujemy folię aluminiową oliwą z oliwek, kładziemy na niej rybę i skrapiamy ją whisky.

4. 

Rybę zawijamy do folii, wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez 20 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się