PRZEPISY

Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

przepis,fotoprzepis,pstrąg,Ryby,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bazylia2łyżeczki
czarny pieprz mielony-
nać pietruszki-
oliwa1łyżka
oregano2łyżeczki
pomidory150gramów
pstrąg2sztuki
sok z cytryny-
sól-
whisky2łyżeczki

 

Przepis

1. 

pomidory 150 gramów  nać pietruszki  oregano 2 łyżeczki  bazylia 2 łyżeczki

Pomidory myjemy, przekrawamy na pół, a potem jeszcze na mniejsze kawałki. Potem mieszamy pomidory z różnymi świeżymi i suszonymi ziołami.

2. 

pstrąg 2 sztuki  sok z cytryny  sól  czarny pieprz mielony

Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Rybę myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Następnie pstrąga wypełniamy pomidorami.

3. 

oliwa 1 łyżka  whisky 2 łyżeczki

Rybę zamykamy wykałaczką. Smarujemy folię aluminiową oliwą z oliwek, kładziemy na niej rybę i skrapiamy ją whisky.

4. 

Rybę zawijamy do folii, wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez 20 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie