swiatwemnie.pl

Loksze nadziewane wątróbką z kaczki

     

Ulubione nadziewane loksze z wątróbką.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

Trudność

stredná

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

cebula 150 g  smalec z kaczki 50 g

Cebulę na drobno kroimy i smażymy na smalcu z kaczki.

2. 

wątróbka z kaczki 500 g

Dodajemy umytą wątróbkę.

3. 

10-15 minut często mieszając dusimy.

4. 

sól

Wątróbkę przekładamy do głębokiej miski i solimy.

5. 

Zupa z kaczki przepis

Blenderem miksujemy na puree. Według potrzeby zagęszczamy wywarem z kaczki (wypiekiem lub przegotowaną wodą).

6. 

Domowe ziemniaczane loksze przepis

Przygotowujemy sobie usmażone loksze. Każdą lokszę smarujemy nadzieniem i rolujemy.

7. 

Na nadzienie możemy dać również obrane, posiekane mięso z upieczonych kaczych grzbietów.

8. 

Mięso w odpowiedniej ilości dajemy na lokszę posmarowaną wątróbką. Loksze będą jeszcze smaczniejsze.

9. 

Zrolowane loksze układamy w brytfannie i przed podaniem podgrzewamy w piekarniku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się