PRZEPISY

Loksze nadziewane wątróbką z kaczki

Loksze nadziewane wątróbką z kaczki

Ulubione nadziewane loksze z wątróbką.

przepis,fotoprzepis,wątróbka z kaczki,Domowe ziemniaczane loksze,Kaczka

Kaczka

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Kategorie

Kaczka  

 

Składniki

Składniki

smalec z kaczki50gramów
Domowe ziemniaczane loksze przepis-
Zupa z kaczki przepis-
cebula150gramów
sól-
wątróbka z kaczki500gramów

 

Przepis

1. 

cebula 150 gramów  smalec z kaczki 50 gramów

Cebulę na drobno kroimy i smażymy na smalcu z kaczki.

2. 

wątróbka z kaczki 500 gramów

Dodajemy umytą wątróbkę.

3. 

10-15 minut często mieszając dusimy.

4. 

sól

Wątróbkę przekładamy do głębokiej miski i solimy.

5. 

Zupa z kaczki przepis

Blenderem miksujemy na puree. Według potrzeby zagęszczamy wywarem z kaczki (wypiekiem lub przegotowaną wodą).

6. 

Domowe ziemniaczane loksze przepis

Przygotowujemy sobie usmażone loksze. Każdą lokszę smarujemy nadzieniem i rolujemy.

7. 

Na nadzienie możemy dać również obrane, posiekane mięso z upieczonych kaczych grzbietów.

8. 

Mięso w odpowiedniej ilości dajemy na lokszę posmarowaną wątróbką. Loksze będą jeszcze smaczniejsze.

9. 

Zrolowane loksze układamy w brytfannie i przed podaniem podgrzewamy w piekarniku.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się