Kasza manna z cynamonem
Instrukcja na przygotowanie gęstej kaszy manny. Nie tylko dzieci ją kochają :)
przepis,fotoprzepis,mleko półtłuste 1,5%,kasza manna,cynamon mielony,Śniadaniowe kasze
Śniadaniowe kasze
Kategorie
Śniadaniowe kasze
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 60 | gramów | |
cukier kryształ | ¼ | łyżeczki | |
cynamon mielony | ¼ | łyżeczki | |
kasza manna | 100 | gramów | |
masło | 20 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 1 | litr |
Przepis
1.
mleko półtłuste 1,5% 1 litr • masło 20 gramów • cukier kryształ 60 gramów
W garnku z podwójnym dnem często mieszając doprowadzamy prawie do wrzenia mleko, masło i cukier.
2.
kasza manna 100 gramów
Często mieszając stopniowo dosypujemy kaszę. Gotujemy i mieszamy aż nam kasza zgęstnieje.
3.
cynamon mielony ¼ łyżeczki • cukier kryształ ¼ łyżeczki
Kaszę wylewamy na płytkie talerze. Posypujemy cynamonem i cukrem.
Smacznego!