swiatwemnie.pl

Kasza manna z cynamonem

    

Instrukcja na przygotowanie gęstej kaszy manny. Nie tylko dzieci ją kochają :)

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

cukier kryształ60gramów
cukier kryształ¼łyżeczki
cynamon mielony¼łyżeczki
kasza manna100gramów
masło20gramów
mleko półtłuste 1,5%1litr

1. 

mleko półtłuste 1,5% 1 litr  masło 20 gramów  cukier kryształ 60 gramów

W garnku z podwójnym dnem często mieszając doprowadzamy prawie do wrzenia mleko, masło i cukier.

2. 

kasza manna 100 gramów

Często mieszając stopniowo dosypujemy kaszę. Gotujemy i mieszamy aż nam kasza zgęstnieje.

3. 

cynamon mielony ¼ łyżeczki  cukier kryształ ¼ łyżeczki

Kaszę wylewamy na płytkie talerze. Posypujemy cynamonem i cukrem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się