PRZEPISY

Ogórkowa sałatka z ćwikłą w jogurcie

Ogórkowa sałatka z ćwikłą w jogurcie

Zdrowa sałatka odpowiednia także jako dodatek do potraw mięsnych.

przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,ogórek sałatkowy,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Sałatki warzywne,Bezglutenowe

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

burak ćwikłowy200gramów
cukier trzcinowy1łyżeczka
czarny pieprz mielony½łyżeczki
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu300gramów
ogórek sałatkowy400gramów
sok z cytryny1łyżka
sól himalajska różowa-
zielona cebulka1sztuka

 

Przepis

1. 

burak ćwikłowy 200 gramów  ogórek sałatkowy 400 gramów

Małą ćwikłę myjemy i przez około godzinę gotujemy na miękko. Studzimy zanurzając w zimnej wodzie. Ogórki częściowo obieramy i kroimy na małe kostki.

2. 

Ćwikłę obieramy i również kroimy na małe kostki.

3. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 300 gramów  cukier trzcinowy 1 łyżeczka  sok z cytryny 1 łyżka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól himalajska różowa  zielona cebulka 1 sztuka

Warzywa wkładamy do miski, dodajemy jogurt, cukier, sok z cytryny oraz pieprz. Mieszamy. Możemy dodać drobno pokrajaną zieloną cebulkę. Według smaku, chwilę przed podaniem, solimy i ponownie mieszamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie