swiatwemnie.pl

Ogórkowa sałatka z ćwikłą w jogurcie

     

Zdrowa sałatka odpowiednia także jako dodatek do potraw mięsnych.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

burak ćwikłowy 200 g  ogórek sałatkowy 400 g

Małą ćwikłę myjemy i przez około godzinę gotujemy na miękko. Studzimy zanurzając w zimnej wodzie. Ogórki częściowo obieramy i kroimy na małe kostki.

2. 

Ćwikłę obieramy i również kroimy na małe kostki.

3. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 300 g  cukier trzcinowy 1 łyżeczka  sok z cytryny 1 łyżka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól himalajska różowa  zielona cebulka 1 sztuka

Warzywa wkładamy do miski, dodajemy jogurt, cukier, sok z cytryny oraz pieprz. Mieszamy. Możemy dodać drobno pokrajaną zieloną cebulkę. Według smaku, chwilę przed podaniem, solimy i ponownie mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się