Sałatka mieszana z kuleczkami sera

przepis,fotoprzepis,Delikatny chudy twaróg,serek topiony ze szczypiorkiem,ser Ementaler,ogórek sałatkowy,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Sałatki warzywne
Składniki
Składniki
Delikatny chudy twaróg | 100 90 | gramów kcal | |
bazylia | 10 ?? | listków kcal | |
czarne oliwki | 20 27 | gramów kcal | |
ogórek sałatkowy | 350 56 | gramów kcal | |
papryka | 100 16 | gramów kcal | |
sałata lodowa | 250 33 | gramów kcal | |
ser Ementaler | 20 77 | gramów kcal | |
serek topiony ze szczypiorkiem | 100 250 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1. Przygotowanie masy serowej
Delikatny chudy twaróg 100 gramów • serek topiony ze szczypiorkiem 100 gramów • ser Ementaler 20 gramów • sól
Do miski dajemy twaróg, serek topiony ze szczypiorkiem i starty ementaler. Wszystko razem mieszamy, solimy.

2. Wyrabiamy kuleczki serowe
bazylia 10 listków
Z masy serowej formujemy kulki, które później obtaczamy w pokrojonych na drobno listkach bazylii lub w świeżym szczypiorku.

3. Sałatka mieszana
czarne oliwki 20 gramów • sałata lodowa 250 gramów • papryka 100 gramów • ogórek sałatkowy 350 gramów
Sałatkę przyrządzamy poprzez wymieszanie pokrojonych liści sałaty lodowej, pokrojonej żółtej papryki, obranego i pokrojonego ogórka, i pokrojonych w krążki czarnych oliwek. Na koniec do sałatki dodajemy serowe kuleczki.

Smacznego!