swiatwemnie.pl

Sałatka mieszana z kuleczkami sera

     

Pichcił

Ilość porcji

7

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Bazylia10listków
Czarne oliwki20gramów
Delikatny chudy twaróg100gramów
Ogórek sałatkowy350gramów
Papryka100gramów
Sałata lodowa250gramów
Ser ementaler20gramów
Serek topiony ze szczypiorkiem100gramów
Sólg

1. Przygotowanie masy serowej

Delikatny chudy twaróg 100 g  serek topiony ze szczypiorkiem 100 g  ser Ementaler 20 g  sól

Do miski dajemy twaróg, serek topiony ze szczypiorkiem i starty ementaler. Wszystko razem mieszamy, solimy.

Przygotowanie masy serowej

2. Wyrabiamy kuleczki serowe

bazylia 10 listków

Z masy serowej formujemy kulki, które później obtaczamy w pokrojonych na drobno listkach bazylii lub w świeżym szczypiorku.

Wyrabiamy kuleczki serowe

3. Sałatka mieszana

czarne oliwki 20 g  sałata lodowa 250 g  papryka 100 g  ogórek sałatkowy 350 g

Sałatkę przyrządzamy poprzez wymieszanie pokrojonych liści sałaty lodowej, pokrojonej żółtej papryki, obranego i pokrojonego ogórka, i pokrojonych w krążki czarnych oliwek. Na koniec do sałatki dodajemy serowe kuleczki.

Sałatka mieszana

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się