PRZEPISY

Surówka z buraczków ćwikłowych z chrzanem i jabłkiem

Surówka z buraczków ćwikłowych z chrzanem i jabłkiem

Dzięki dużej zawartości chrzanu bardzo ostra i pikantna surówka pełna produktów prozdrowotnych. Nadająca się jako dodatek do potraw zwłaszcza w okresach grypy.

przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

burak ćwikłowy300gramów
chrzan świeży -korzeń40gramów
jabłka200gramów
miód30gramów
sok z cytryny30mililitrów
woda50mililitrów

 

Przepis

1. 

burak ćwikłowy 300 gramów

Ćwikłę myjemy i gotujemy do miękkości.

2. 

jabłka 200 gramów  chrzan świeży -korzeń 40 gramów

Wystudzoną ćwikłę obieramy i kroimy na plasterki. Obieramy jabłka i chrzan.

3. 

Chrzan na drobno trzemy (mamy go około 1,5 łyżki) i dajemy do miski.

4. 

Połowę jabłek trzemy na bardzo drobno i dodajemy do chrzanu, mieszamy.

5. 

miód 30 gramów  woda 50 mililitrów  sok z cytryny 30 mililitrów

Dodajemy ćwikłę. W misce z wodą rozpuszczamy miód i dodajemy świeży sok z cytryny.

6. 

Drugą połowę jabłek trzemy na grubo, dodajemy do miski z ćwikłą.

7. 

Dolewamy miodowo-cytronową zalewę i dobrze mieszamy.

8. 

Podajemy ozdobioną słodkim listkiem stewii.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie