swiatwemnie.pl

Sałatka warzywna z serem Feta

    

Zdrowa warzywna sałatka pełna witamin i energii. Nadaje się jako przystawka, dodatek do dań z mięsa, smaczna jako samodzielne danie.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 

kapusta pekińska200gramów
nasiona słonecznika30gramów
ogórek sałatkowy200gramów
olej z pestek dyni2łyżki
pomidory200gramów
ser Feta200gramów
sól-
ziarna sezamu20gramów

1. Pomidory i ogórek

pomidory 200 gramów  ogórek sałatkowy 200 gramów

Pomidory i ogórek myjemy, kroimy na kostki.

Pomidory i ogórek

2. Przygotowanie kapusty pekińskiej

kapusta pekińska 200 gramów  sól  olej z pestek dyni 2 łyżki

Kapustę pekińską kroimy i delikatnie solimy. Odstawiamy na 15 minut, potem ją dodajemy do pomidorów z ogórkiem, polewamy olejem z dyni i mieszamy.

Przygotowanie kapusty pekińskiej

3. Ser, nasionka

ser Feta 200 gramów  nasiona słonecznika 30 gramów  ziarna sezamu 20 gramów

Słony ser kroimy na kostki, dodajemy nasionka i wszystko razem delikatnie i dobrze mieszamy.

Ser, nasionka

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się