swiatwemnie.pl

Sałatka warzywna z serem Feta

     

Zdrowa warzywna sałatka pełna witamin i energii. Nadaje się jako przystawka, dodatek do dań z mięsa, smaczna jako samodzielne danie.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Kapusta pekińska200gramów
Nasiona słonecznika30gramów
Ogórek sałatkowy200gramów
Olej z pestek dyni2łyżki
Pomidory200gramów
Ser feta200gramów
Sólg
Ziarna sezamu20gramów

1. Pomidory i ogórek

pomidory 200 g  ogórek sałatkowy 200 g

Pomidory i ogórek myjemy, kroimy na kostki.

Pomidory i ogórek

2. Przygotowanie kapusty pekińskiej

kapusta pekińska 200 g  sól  olej z pestek dyni 2 łyżki

Kapustę pekińską kroimy i delikatnie solimy. Odstawiamy na 15 minut, potem ją dodajemy do pomidorów z ogórkiem, polewamy olejem z dyni i mieszamy.

Przygotowanie kapusty pekińskiej

3. Ser, nasionka

ser Feta 200 g  nasiona słonecznika 30 g  ziarna sezamu 20 g

Słony ser kroimy na kostki, dodajemy nasionka i wszystko razem delikatnie i dobrze mieszamy.

Ser, nasionka

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się