Sałatka warzywna z serem Feta
Zdrowa warzywna sałatka pełna witamin i energii. Nadaje się jako przystawka, dodatek do dań z mięsa, smaczna jako samodzielne danie.
przepis,fotoprzepis,pomidory,ogórek sałatkowy,kapusta pekińska,ser Feta,Sałatki warzywne,Sezonowe przepisy,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Kategorie
Sałatki warzywne › Sezonowe przepisy › Bezglutenowe › Sezon - Pomidory › Sezon - Ogórki › Sezon - Kapusta chińska ›
Składniki
Składniki
kapusta pekińska | 200 | gramów | |
nasiona słonecznika | 30 | gramów | |
ogórek sałatkowy | 200 | gramów | |
olej z pestek dyni | 2 | łyżki | |
pomidory | 200 | gramów | |
ser Feta | 200 | gramów | |
sól | - | ||
ziarna sezamu | 20 | gramów |
Przepis
1. Pomidory i ogórek
pomidory 200 gramów • ogórek sałatkowy 200 gramów
Pomidory i ogórek myjemy, kroimy na kostki.
2. Przygotowanie kapusty pekińskiej
kapusta pekińska 200 gramów • sól • olej z pestek dyni 2 łyżki
Kapustę pekińską kroimy i delikatnie solimy. Odstawiamy na 15 minut, potem ją dodajemy do pomidorów z ogórkiem, polewamy olejem z dyni i mieszamy.
3. Ser, nasionka
ser Feta 200 gramów • nasiona słonecznika 30 gramów • ziarna sezamu 20 gramów
Słony ser kroimy na kostki, dodajemy nasionka i wszystko razem delikatnie i dobrze mieszamy.
Smacznego!