Sałatka warzywna z serem Feta

Zdrowa warzywna sałatka pełna witamin i energii. Nadaje się jako przystawka, dodatek do dań z mięsa, smaczna jako samodzielne danie.
przepis,fotoprzepis,pomidory,ogórek sałatkowy,kapusta pekińska,ser Feta,Sałatki warzywne,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Kategorie
Sałatki warzywne › Bezglutenowe › Sezon - Pomidory › Sezon - Ogórki › Sezon - Kapusta chińska ›Składniki
Składniki
kapusta pekińska | 200 24 | gramów kcal | |
nasiona słonecznika | 30 175 | gramów kcal | |
ogórek sałatkowy | 200 32 | gramów kcal | |
olej z pestek dyni | 2 244 | łyżki kcal | |
pomidory | 200 50 | gramów kcal | |
ser Feta | 200 526 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
ziarna sezamu | 20 115 | gramów kcal |
Przepis
1. Pomidory i ogórek
pomidory 200 gramów • ogórek sałatkowy 200 gramów
Pomidory i ogórek myjemy, kroimy na kostki.

2. Przygotowanie kapusty pekińskiej
kapusta pekińska 200 gramów • sól • olej z pestek dyni 2 łyżki
Kapustę pekińską kroimy i delikatnie solimy. Odstawiamy na 15 minut, potem ją dodajemy do pomidorów z ogórkiem, polewamy olejem z dyni i mieszamy.

3. Ser, nasionka
ser Feta 200 gramów • nasiona słonecznika 30 gramów • ziarna sezamu 20 gramów
Słony ser kroimy na kostki, dodajemy nasionka i wszystko razem delikatnie i dobrze mieszamy.

Smacznego!