swiatwemnie.pl

Nadziewane wieprzowe rolki

Wyśmienicie przygotowana łopatka wieprzowa, nadziewana boczkiem, jajkiem i kapustą w sosie własnym.

 

Ilość porcji: 5

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

Udo wieprzowe 600 g  sól  czarny pieprz mielony  przyprawa warzywna

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety. Kotlety ubijamy, lekko solimy, pieprzymy i posypujemy solą warzywną (wegetą).

2. 

musztarda stołowa  boczek  jajka kurze 2 sztuki  kiszona kapusta

Kotlety nacieramy musztardą. Na każdy kotlet układamy plasterek boczku, półksiężyc na twardo ugotowanego jajka i trochę kiszonej kapusty.

3. 

mielona czerwona papryka

Kotlety delikatnie zrolujemy, rolki spinamy wykałaczką lub nicią. Posypujemy mieloną czerwoną papryką.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750

Rolki obtaczamy w mące ...

5. 

olej słonecznikowy

... i na rozgrzanym oleju intensywnie podsmażamy.

6. 

cebula 1 sztuka

Rolki wyciągamy a na wywarze smażymy na drobno nakrajaną cebulę.

7. 

woda ½ litra  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka

Rolki przekładamy z powrotem do garnka do podsmażonej cebuli i zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem około 30 minut dopóki mięso nie będzie miękkie. Sos możemy zagęścić mąką.

8. 

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się