Wieprzowe saute z wątróbką

Saute "na dziko" podajemy z gotowanymi ziemniakami i ostrą papryczką pepperoni.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,wątróbka z kurczaka,Wieprzowina,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 350 599 | gramów kcal | |
majeranek | 2 21 | łyżeczki kcal | |
mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 30 105 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 2 270 | łyżki kcal | |
por | 100 46 | gramów kcal | |
przyprawa do dziczyzny | 1 13 | łyżeczka kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 600 0 | mililitrów kcal | |
wątróbka z kurczaka | 500 600 | gramów kcal |
Przepis
1.
Udo wieprzowe 350 gramów • olej słonecznikowy 2 łyżki
Mięso wieprzowe kroimy w paski i smażymy na oleju na patelni.

2.
mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • sól 1 łyżeczka • przyprawa do dziczyzny 1 łyżeczka • majeranek 2 łyżeczki • woda 300 mililitrów
Do podsmażonego mięsa wsypujemy paprykę, sól, pieprz i majeranek. Podlewamy wodą i pod przykryciem 25 minut dusimy.


4.
Dodajemy go do mięsa i dusimy dalej 5 minut.

5.
wątróbka z kurczaka 500 gramów
Do gotowego mięsa dodajemy umytą i oczyszczoną wątróbkę. Mieszamy i wszystko razem jeszcze 5-8 minut gotujemy.

6.
mąka chlebowa pszenna T750 30 gramów • woda 300 mililitrów
Do zagęszczenia dodajemy troszkę mąki wymieszanej z wodą.


Smacznego!