swiatwemnie.pl

Wieprzowe saute z wątróbką

    

Saute "na dziko" podajemy z gotowanymi ziemniakami i ostrą papryczką pepperoni.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

Udo wieprzowe350gramów
majeranek2łyżeczki
mielona czerwona papryka1łyżeczka
mąka chlebowa pszenna T75030gramów
olej słonecznikowy2łyżki
por100gramów
przyprawa do dziczyzny1łyżeczka
sól1łyżeczka
sól-
woda600mililitrów
wątróbka z kurczaka500gramów

1. 

Udo wieprzowe 350 gramów  olej słonecznikowy 2 łyżki

Mięso wieprzowe kroimy w paski i smażymy na oleju na patelni.

2. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  sól 1 łyżeczka  przyprawa do dziczyzny 1 łyżeczka  majeranek 2 łyżeczki  woda 300 mililitrów

Do podsmażonego mięsa wsypujemy paprykę, sól, pieprz i majeranek. Podlewamy wodą i pod przykryciem 25 minut dusimy.

3. 

por 100 gramów

Por myjemy i na drobno kroimy.

4. 

Dodajemy go do mięsa i dusimy dalej 5 minut.

5. 

wątróbka z kurczaka 500 gramów

Do gotowego mięsa dodajemy umytą i oczyszczoną wątróbkę. Mieszamy i wszystko razem jeszcze 5-8 minut gotujemy.

6. 

mąka chlebowa pszenna T750 30 gramów  woda 300 mililitrów

Do zagęszczenia dodajemy troszkę mąki wymieszanej z wodą.

7. 

sól

Gotujemy do zgęstnienia, według smaku dosalamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się