Wieprzowe saute z wątróbką
Saute "na dziko" podajemy z gotowanymi ziemniakami i ostrą papryczką pepperoni.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,wątróbka z kurczaka,Wieprzowina,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 350 | gramów | |
majeranek | 2 | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 30 | gramów | |
olej słonecznikowy | 2 | łyżki | |
por | 100 | gramów | |
przyprawa do dziczyzny | 1 | łyżeczka | |
sól | 1 | łyżeczka | |
sól | - | ||
woda | 600 | mililitrów | |
wątróbka z kurczaka | 500 | gramów |
Przepis
1.
Udo wieprzowe 350 gramów • olej słonecznikowy 2 łyżki
Mięso wieprzowe kroimy w paski i smażymy na oleju na patelni.
2.
mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • sól 1 łyżeczka • przyprawa do dziczyzny 1 łyżeczka • majeranek 2 łyżeczki • woda 300 mililitrów
Do podsmażonego mięsa wsypujemy paprykę, sól, pieprz i majeranek. Podlewamy wodą i pod przykryciem 25 minut dusimy.
4.
Dodajemy go do mięsa i dusimy dalej 5 minut.
5.
wątróbka z kurczaka 500 gramów
Do gotowego mięsa dodajemy umytą i oczyszczoną wątróbkę. Mieszamy i wszystko razem jeszcze 5-8 minut gotujemy.
6.
mąka chlebowa pszenna T750 30 gramów • woda 300 mililitrów
Do zagęszczenia dodajemy troszkę mąki wymieszanej z wodą.
Smacznego!