swiatwemnie.pl

Wieprzowe saute z wątróbką

Saute "na dziko" podajemy z gotowanymi ziemniakami i ostrą papryczką pepperoni.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Majeranek2łyżeczki
Mielona czerwona papryka1łyżeczka
Mąka chlebowa pszenna t75030gramów
Olej słonecznikowy2łyżki
Por100gramów
Przyprawa do dziczyzny1łyżeczka
Sól1łyżeczka
Sól
Udo wieprzowe350gramów
Woda600mililitrów
Wątróbka z kurczaka500gramów

1. 

Udo wieprzowe 350 g  olej słonecznikowy 2 łyżki

Mięso wieprzowe kroimy w paski i smażymy na oleju na patelni.

2. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  sól 1 łyżeczka  przyprawa do dziczyzny 1 łyżeczka  majeranek 2 łyżeczki  woda 300 ml

Do podsmażonego mięsa wsypujemy paprykę, sól, pieprz i majeranek. Podlewamy wodą i pod przykryciem 25 minut dusimy.

3. 

por 100 g

Por myjemy i na drobno kroimy.

4. 

Dodajemy go do mięsa i dusimy dalej 5 minut.

5. 

wątróbka z kurczaka 500 g

Do gotowego mięsa dodajemy umytą i oczyszczoną wątróbkę. Mieszamy i wszystko razem jeszcze 5-8 minut gotujemy.

6. 

mąka chlebowa pszenna T750 30 g  woda 300 ml

Do zagęszczenia dodajemy troszkę mąki wymieszanej z wodą.

7. 

sól

Gotujemy do zgęstnienia, według smaku dosalamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się