Nie pieczona kremówka

Łatwy przepis na kremówkę z herbatników, budyniu i bitej śmietany.
przepis,fotoprzepis,budyń waniliowy w proszku,herbatniki jasne,herbatniki jasne,śmietana do ubijania (30-33%),herbatniki kakaowe,Ciasta kremowe,Bez pieczenia
Ciasta kremowe
Pichcił
Ilość porcji
36
Masa porcji
82 g
Energia porcji
193 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
budyń waniliowy w proszku | 200 710 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 150 603 | gramów kcal | |
cukier puder | 3 117 | łyżki kcal | |
herbatniki jasne | 390 1638 | gramów kcal | |
herbatniki kakaowe | 130 611 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 250 160 | mililitrów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 1 640 | litr kcal | |
śmietan-fix | 30 105 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 750 2333 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
budyń waniliowy w proszku 200 gramów • mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów
W misce mieszamy budyń w proszku z mlekiem.

3.
mleko tłuste 3,5% 1 litr • cukier kryształ 150 gramów
W garnku gotujemy mleko. Gdy będzie gorące, dodajemy cukier oraz mleko z rozpuszczonym budyniem w proszku. Ciągle mieszając gotujemy gęsty budyń.

4.
Budyń wylewamy na dolną warstwę herbatników i równomiernie go rozsmarowujemy.

5.
śmietana do ubijania (30-33%) 750 mililitrów • śmietan-fix 30 gramów • cukier puder 3 łyżki
Ze śmietany, żelatyny i cukru ubijamy gęstą pianę.

6.
Bitą śmietanę rozsmarowujemy na warstwie dobrze wystudzonego budyniu.

7.
herbatniki jasne 130 gramów • herbatniki kakaowe 130 gramów
Na wierzchu układamy kolejną warstwę herbatników. Aby ciasto wyglądało bardziej interesująco, możemy użyć kakaowych herbatników.

Smacznego!