swiatwemnie.pl

Nie pieczona kremówka

    

Łatwy przepis na kremówkę z herbatników, budyniu i bitej śmietany.

Pichcił

Ilość porcji

36

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

herbatniki jasne 260 gramów

Na blasze układamy warstwę herbatników.

2. 

budyń waniliowy w proszku 200 gramów  mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów

W misce mieszamy budyń w proszku z mlekiem.

3. 

mleko tłuste 3,5% 1 litr  cukier kryształ 150 gramów

W garnku gotujemy mleko. Gdy będzie gorące, dodajemy cukier oraz mleko z rozpuszczonym budyniem w proszku. Ciągle mieszając gotujemy gęsty budyń.

4. 

Budyń wylewamy na dolną warstwę herbatników i równomiernie go rozsmarowujemy.

5. 

śmietana do ubijania (30-33%) 750 mililitrów  śmietan-fix 30 gramów  cukier puder 3 łyżki

Ze śmietany, żelatyny i cukru ubijamy gęstą pianę.

6. 

Bitą śmietanę rozsmarowujemy na warstwie dobrze wystudzonego budyniu.

7. 

herbatniki jasne 130 gramów  herbatniki kakaowe 130 gramów

Na wierzchu układamy kolejną warstwę herbatników. Aby ciasto wyglądało bardziej interesująco, możemy użyć kakaowych herbatników.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się