PRZEPISY

Makaron z wędzonym łososiem

Makaron z wędzonym łososiem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Przygotujcie sobie świeży makaron z sosem z groszku, limonki i śmietany. Nadaje się również inny rodzaj makaronu, który potrafi utrzymać na swojej powierzchni sos - penne, fusilli itp.

przepis,fotoprzepis,makaron - Trottole,śmietana do ubijania (30-33%),wędzony łosoś,skórka z limonki,sok z limonki,Makarony

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

2

Masa porcji

259 g

Energia porcji

752 kcal

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Kategorie

Makarony  

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony

¼

5

łyżeczki

kcal

czosnek

3

17

ząbki

kcal

groszek

100

76

gramów

kcal

makaron - Trottole

160

581

gramów

kcal

oliwa

2

264

łyżki

kcal

ser Parmezan

40

157

gramów

kcal

skórka z limonki

1

7

łyżeczka

kcal

sok z limonki

1

4

łyżka

kcal

wędzony łosoś

50

85

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

100

311

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

makaron - Trottole 160 gramów

W słonej wodzie gotujemy makaron według zaleceń producenta.

W słonej wodzie gotujemy makaron według zaleceń...

2. 

oliwa 2 łyżki  czosnek 3 ząbki

Na oleju lekko smażymy plasterki czosnku.

Na oleju lekko smażymy plasterki czosnku....

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów  groszek 100 gramów  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  skórka z limonki 1 łyżeczka  sok z limonki 1 łyżka

Dodajemy śmietanę, groszek, pieprz, skórkę z limonki i sok. Razem gotujemy około 5 minut.

Dodajemy śmietanę, groszek, pieprz, skórkę z...

4. 

ser Parmezan 20 gramów

Do sosu dodajemy makaron ugotowany al dente z odrobiną słonej wody, w której się makaron gotował. Dodajemy trochę startego parmezanu.

Do sosu dodajemy makaron ugotowany al dente z...

5. 

Razem gotujemy, tym sos zredukujemy i delikatnie mieszając dogotowujemy makaron aż sos go obtoczy.

Razem gotujemy, tym sos zredukujemy i delikatnie...

6. 

wędzony łosoś 50 gramów  ser Parmezan 20 gramów

Do każdej porcji dodajemy kawałki wędzonego łososia i wiórka parmezanu.

Do każdej porcji dodajemy kawałki wędzonego...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się