swiatwemnie.pl

Kukurydziana zupa kremowa

     

Słodkawa, kremowa zupa z kukurydzy i warzyw.

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Cebula200gramów
Czarny pieprz mielonyg
Kostka warzywna20gramów
Kukurydza konserwowa400gramów
Marchew150gramów
Seler naciowy100gramów
Sólg
Woda1litr

1. 

marchew 150 g  seler naciowy 100 g

Na drobne kawałki pokrojoną marchewkę i selera szklimy w garnku.

2. 

cebula 200 g

Dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Szklimy na złoty kolor.

3. 

kukurydza konserwowa 400 g

Dodajemy kukurydzę, mieszamy.

4. 

woda 1 litr  kostka warzywna 20 g

Do garnka wlewamy litr wrzącej wody, dodajemy dwie kostki warzywnego bulionu. Gotujemy 20 minut.

5. 

sól  czarny pieprz mielony

Gotową zupę miksujemy blenderem. Według smaku dosalamy, pieprzymy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się