swiatwemnie.pl

Zupa z czerwonej kapusty

    

Gęsta zdrowa zupa, która rozgrzeje i nasyci.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula100gramów
cukier kryształ2łyżki
czerwona kapusta500gramów
kminek mielony1łyżeczka
liść laurowy2sztuki
olej słonecznikowy3łyżki
przecier pomidorowy500gramów
sól1.5łyżeczki
woda1.5litra
ziemniaki500gramów

1. 

czerwona kapusta 500 gramów

Kapustę oczyszczamy i na grubo trzemy.

2. 

ziemniaki 500 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy.

3. 

cebula 100 gramów  olej słonecznikowy 3 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

4. 

sól 1.5 łyżeczki  cukier kryształ 2 łyżki  kminek mielony 1 łyżeczka

Do cebuli dodajemy kapustę, sól, cukier i kminek.

5. 

liść laurowy 2 sztuki  woda 1.5 litra

Dodajemy ziemniaki, liście laurowe i wlewamy wodę. Mieszamy i gotujemy 20-25 minut (do miękkości ziemniaków).

6. 

przecier pomidorowy 500 gramów

Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i zupę doprowadzamy do wrzenia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się