PRZEPISY

Zupa z czerwonej kapusty

Zupa z czerwonej kapusty

Gęsta zdrowa zupa, która rozgrzeje i nasyci.

przepis,fotoprzepis,czerwona kapusta,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula100gramów
cukier kryształ2łyżki
czerwona kapusta500gramów
kminek mielony1łyżeczka
liść laurowy2sztuki
olej słonecznikowy3łyżki
przecier pomidorowy500gramów
sól1.5łyżeczki
woda1.5litra
ziemniaki500gramów

 

Przepis

1. 

czerwona kapusta 500 gramów

Kapustę oczyszczamy i na grubo trzemy.

2. 

ziemniaki 500 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy.

3. 

cebula 100 gramów  olej słonecznikowy 3 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

4. 

sól 1.5 łyżeczki  cukier kryształ 2 łyżki  kminek mielony 1 łyżeczka

Do cebuli dodajemy kapustę, sól, cukier i kminek.

5. 

liść laurowy 2 sztuki  woda 1.5 litra

Dodajemy ziemniaki, liście laurowe i wlewamy wodę. Mieszamy i gotujemy 20-25 minut (do miękkości ziemniaków).

6. 

przecier pomidorowy 500 gramów

Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i zupę doprowadzamy do wrzenia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie