Krupnik z warzywami

Gęsta zimowa zupa która rozgrzeje i nasyci. Kto nie może obyć się bez mięsa, bez problemu może sobie do niej dodać pokrojoną smażoną kiełbaskę :)
przepis,fotoprzepis,kasza jęczmienna,Zupy jarzynowe
Zupy jarzynowe
Kategorie
Zupy jarzynowe ›Składniki
Składniki
cebula | 80 36 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 1 17 | łyżeczka kcal | |
czosnek | 3 17 | ząbki kcal | |
kasza jęczmienna | 80 280 | gramów kcal | |
marchew | 120 54 | gramów kcal | |
masło | 40 294 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 15 53 | gramów kcal | |
nać pietruszki | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 1 135 | łyżka kcal | |
pietruszka | 60 38 | gramów kcal | |
seler | 60 30 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 1.5 0 | litra kcal | |
ziemniaki | 180 166 | gramów kcal |
Przepis
1.
ziemniaki 180 gramów • marchew 120 gramów • pietruszka 60 gramów • seler 60 gramów • czosnek 3 ząbki
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na małe kostki. Czosnek kroimy na plasterki.

2.
masło 40 gramów • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka
W garnku roztapiamy masło, smażymy na nim czosnek i chwilkę podgrzewamy pieprz.


4.
kasza jęczmienna 80 gramów
Kaszę przemywamy pod bieżącą wodą na sitku i zostawiamy do odcieczenia.

5.
Dodajemy ją do warzyw...


7.
olej słonecznikowy 1 łyżka • cebula 80 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 15 gramów
Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na odrobinie oleju. Dodajemy mąkę, smażymy...


9.
Delikatną zasmażkę wlewamy do zupy i zagotowujemy.


Smacznego!