PRZEPISY

Twarogowe ciasto z owocami

Twarogowe ciasto z owocami

Doskonały orzeźwiający deser, najlepszy na letnie dni. Serwujemy dobrze schłodzony.

przepis,fotoprzepis,ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców),twaróg mielony,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

białko jajka5sztuk
budyń waniliowy w proszku60gramów
ciasto francuskie600gramów
cukier kryształ120gramów
cukier puder100gramów
mleko tłuste 3,5%500mililitrów
ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców)500gramów
twaróg mielony500gramów
żółtko jajka5sztuk

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 600 gramów

Ciasto francuskie rozdzielamy na jedną trzecią i dwie trzecie. Większą część rozwałkowujemy na płat większy niż blacha (32x42 cm).

Ciasto francuskie rozdzielamy na jedną trzecią i...

2. 

ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców) 500 gramów

Płat ciasta wkładamy do blachy tak, abyśmy nim przykryli też brzegi blachy. Na cieście równomiernie rozsypujemy owoce.

Płat ciasta wkładamy do blachy tak, abyśmy nim...

3. 

mleko tłuste 3,5% 500 mililitrów  twaróg mielony 500 gramów  żółtko jajka 5 sztuk  budyń waniliowy w proszku 60 gramów  cukier kryształ 120 gramów

W mleku mieszamy twaróg, żółtka, budyń w proszku i cukier. Mieszamy dłużej aby nam się cukier rozpuścił.

W mleku mieszamy twaróg, żółtka, budyń w...

4. 

Twarogową masę wylewamy na owoce, wkładamy do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 180-190°C pieczemy około 30 minut. Masa odpowiednio zgęstnieje.

Twarogową masę wylewamy na owoce, wkładamy do...

5. 

Resztę ciasta rozwałkowujemy i wykrawamy z niego drobne kształty.

Resztę ciasta rozwałkowujemy i wykrawamy z niego...

6. 

białko jajka 5 sztuk  cukier puder 100 gramów

Z białek ubijamy gęstą pianę i dodajemy do niej cukier.

Z białek ubijamy gęstą pianę i dodajemy do...

7. 

Pianę z białek rozsmarowujemy na cieście, układamy wykrojone kształty.

Pianę z białek rozsmarowujemy na cieście,...

8. 

Wkładamy ponownie do piekarnika i 20 minut pieczemy dalej. Ciasto odstawiamy do wystudzenia a potem wkładamy do lodówki.

Wkładamy ponownie do piekarnika i 20 minut...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się