PRZEPISY

Jabłkowy tort

Jabłkowy tort

Szybki jabłkowy deser o smaku jesieni.

przepis,fotoprzepis,jabłka tarte,Torty

Torty

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder120gramów
cukier waniliowy20gramów
cynamon mielony1łyżka
jabłka tarte400gramów
jajka kurze2sztuki
masło-
mielone orzechy włoskie100gramów
mleko tłuste 3,5%150mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750-
mąka luksusowa pszenna T550350gramów
olej słonecznikowy100mililitrów
proszek do pieczenia3łyżeczki
rodzynki3łyżki
rum2łyżki

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

jajka kurze 2 sztuki  jabłka tarte 400 gramów  cukier puder 120 gramów  olej słonecznikowy 100 mililitrów  mleko tłuste 3,5% 150 mililitrów  rum 2 łyżki

W misce mieszamy jajka, cukier, olej, mleko, rum i obrane starte jabłka. Wszystko dobrze mieszamy.

2. 

mielone orzechy włoskie 100 gramów  rodzynki 3 łyżki  cynamon mielony 1 łyżka  cukier waniliowy 20 gramów  proszek do pieczenia 3 łyżeczki  mąka luksusowa pszenna T550 350 gramów

Do masy dodajemy mielone orzechy, rodzynki, cynamon, mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

3. Pieczemy

masło  mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto wylewamy do natłuszczonej i mąką posypanej tortowej formy. Piekarnik rozgrzewamy do 170 °C i pieczemy około 40 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie