swiatwemnie.pl

Jabłkowy tort

    

Szybki jabłkowy deser o smaku jesieni.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

1. Przygotowanie ciasta

jajka kurze 2 sztuki  jabłka tarte 400 gramów  cukier puder 120 gramów  olej słonecznikowy 100 mililitrów  mleko tłuste 3,5% 150 mililitrów  rum 2 łyżki

W misce mieszamy jajka, cukier, olej, mleko, rum i obrane starte jabłka. Wszystko dobrze mieszamy.

Przygotowanie ciasta

2. 

mielone orzechy włoskie 100 gramów  rodzynki 3 łyżki  cynamon mielony 1 łyżka  cukier waniliowy 20 gramów  proszek do pieczenia 3 łyżeczki  mąka luksusowa pszenna T550 350 gramów

Do masy dodajemy mielone orzechy, rodzynki, cynamon, mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

3. Pieczemy

masło  mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto wylewamy do natłuszczonej i mąką posypanej tortowej formy. Piekarnik rozgrzewamy do 170 °C i pieczemy około 40 minut.

Pieczemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się