Jabłkowy tort

Szybki jabłkowy deser o smaku jesieni.
przepis,fotoprzepis,jabłka tarte,Torty
Torty
Składniki
Składniki
cukier puder | 120 466 | gramów kcal | |
cukier waniliowy | 20 73 | gramów kcal | |
cynamon mielony | 1 38 | łyżka kcal | |
jabłka tarte | 400 244 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mielone orzechy włoskie | 100 674 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 150 96 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 350 1246 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 100 899 | mililitrów kcal | |
proszek do pieczenia | 3 12 | łyżeczki kcal | |
rodzynki | 3 128 | łyżki kcal | |
rum | 2 72 | łyżki kcal |
Przepis
1. Przygotowanie ciasta
jajka kurze 2 sztuki • jabłka tarte 400 gramów • cukier puder 120 gramów • olej słonecznikowy 100 mililitrów • mleko tłuste 3,5% 150 mililitrów • rum 2 łyżki
W misce mieszamy jajka, cukier, olej, mleko, rum i obrane starte jabłka. Wszystko dobrze mieszamy.

2.
mielone orzechy włoskie 100 gramów • rodzynki 3 łyżki • cynamon mielony 1 łyżka • cukier waniliowy 20 gramów • proszek do pieczenia 3 łyżeczki • mąka luksusowa pszenna T550 350 gramów
Do masy dodajemy mielone orzechy, rodzynki, cynamon, mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

3. Pieczemy
masło • mąka chlebowa pszenna T750
Ciasto wylewamy do natłuszczonej i mąką posypanej tortowej formy. Piekarnik rozgrzewamy do 170 °C i pieczemy około 40 minut.

Smacznego!