swiatwemnie.pl

Cebulowy ryż

NO_DESC_

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
cebula250gramów
olej słonecznikowy50mililitrów
ryż250gramów
sól1łyżeczka
woda

1. 

cebula 250 g  olej słonecznikowy 50 ml

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

ryż 250 g

Ryż przepłukujemy na sitku pod bieżącą wodą.

3. 

sól 1 łyżeczka

Dosypujemy do cebuli, solimy i smażymy.

4. 

woda

Dolewamy gorącą wodę około 1,5-2 cm nad powierzchnię ryżu. Mieszamy i dusimy pod pokrywką do miękkości (do wsiąknięcia wody).

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się