swiatwemnie.pl

Cebulowy ryż

     

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

Cebula250gramów
Olej słonecznikowy50mililitrów
Ryż250gramów
Sól1łyżeczka
Woda

1. 

cebula 250 g  olej słonecznikowy 50 ml

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

ryż 250 g

Ryż przepłukujemy na sitku pod bieżącą wodą.

3. 

sól 1 łyżeczka

Dosypujemy do cebuli, solimy i smażymy.

4. 

woda

Dolewamy gorącą wodę około 1,5-2 cm nad powierzchnię ryżu. Mieszamy i dusimy pod pokrywką do miękkości (do wsiąknięcia wody).

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się