Cebulowy ryż
![Cebulowy ryż](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001330/img_pl_4x3/cebulowy-ryz_00180.jpg)
przepis,fotoprzepis,cebula,ryż,Ryż,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Ryż
Przepis
1.
cebula 250 gramów • olej słonecznikowy 50 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001330/small/IMG_8434.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001330/small/IMG_8436.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001330/small/IMG_8439.jpg)
4.
Dolewamy gorącą wodę około 1,5-2 cm nad powierzchnię ryżu. Mieszamy i dusimy pod pokrywką do miękkości (do wsiąknięcia wody).
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001330/small/IMG_8440.jpg)
Smacznego!