swiatwemnie.pl

Kalafiorowe kotleciki

Wegetariańskie 'kotleciki" smażone w chrupiącej panierce z bułki tartej.

 

Ilość porcji: 12

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

kalafior 1 sztuka

Kalafior myjemy, rozdzielamy na różyczki i gotujemy do miękkości w słonej wodzie ...

2. 

białe pieczywo 2 sztuki  jajka kurze 1 sztuka  mleko półtłuste 1,5%  bułka tarta 1 garść  sól  czarny pieprz mielony  majeranek

Starsze rogale kroimy na kółeczka, zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy do namoczenia. Kalafior rozkruszamy na kaszę, dodajemy wyciśnięte rogale, jajka, przyprawy. Jeśli ciasto jest rzadkie dodajemy bułkę tartą.

3. 

olej słonecznikowy

Z tej oto masy formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej. Smażymy na oleju.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się