swiatwemnie.pl

Kalafiorowe kotleciki

     

Wegetariańskie 'kotleciki" smażone w chrupiącej panierce z bułki tartej.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

kalafior 1 sztuka

Kalafior myjemy, rozdzielamy na różyczki i gotujemy do miękkości w słonej wodzie ...

2. 

białe pieczywo 2 sztuki  jajka kurze 1 sztuka  mleko półtłuste 1,5%  bułka tarta 1 garść  sól  czarny pieprz mielony  majeranek

Starsze rogale kroimy na kółeczka, zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy do namoczenia. Kalafior rozkruszamy na kaszę, dodajemy wyciśnięte rogale, jajka, przyprawy. Jeśli ciasto jest rzadkie dodajemy bułkę tartą.

3. 

olej słonecznikowy

Z tej oto masy formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej. Smażymy na oleju.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się