swiatwemnie.pl

Mascarpone naleśniki

     

Naprawdę doskonałe i ekstra delikatne naleśniki z serem mascarpone.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 
Białko jajka2sztuki
Cukier waniliowy1łyżka
Mascarpone250gramów
Mleko półtłuste 1,5%275mililitrów
Mąka chlebowa pszenna t750150gramów
Sól1szczypta
Żółtko jajka2sztuki

1. 

żółtko jajka 2 sztuki  cukier waniliowy 1 łyżka

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

2. 

białko jajka 2 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

3. 

mascarpone 250 g  mleko półtłuste 1,5% 275 ml  mąka chlebowa pszenna T750 150 g  sól 1 szczypta

Stopniowo dodajemy resztę składników.

4. 

Pianę z białek delikatnie dodajemy do ciasta.

5. Smażenie naleśników

Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (po brzegu patelni), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.

Smażenie naleśników

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się