Jabłkowa przyprawiana sałatka
Seb ka raita - jabłkowa sałatka z przyprawami i jogurtem. Pomimo zawartości przypraw, w jakże słodkiej sałatce, pikantny smak nie jest odczuwalny. Sałatkę podaje się do różnych dań w indyjskiej kuchni, uzupełnia i równoważy smaki.
przepis,fotoprzepis,jabłka,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Sałatki owocowe,Kuchnia indyjska,Wegetariańskie przepisy,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Sałatki owocowe
Kuchnia indyjska
Kategorie
Sałatki owocowe › Kuchnia indyjska › Wegetariańskie przepisy › Bezglutenowe › Sezonowe przepisy › Kuchnia azjatycka › Sezon - Jabłka (jesień) › Sezon - Jabłka (zima) ›
Składniki
Składniki
cukier trzcinowy | 2 | łyżeczki | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
jabłka | 450 | gramów | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 150 | gramów | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ¼ | łyżeczki | |
sok z cytryny | 1 | łyżka | |
sól | ½ | łyżeczki |
Przepis
2.
sok z cytryny 1 łyżka • cukier trzcinowy 2 łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ¼ łyżeczki • sól ½ łyżeczki
Dodajemy wymienione składniki.
Smacznego!