Pieczone udka z indyka na czerwonej cebuli

Mięso jest najsmaczniejsze gdy podajemy je z knedlem oraz duszoną kiszoną kapustą.
przepis,fotoprzepis,podudzia z indyka,czerwona cebula,Indyk,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Indyk
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
645 g
Energia porcji
1025 kcal
Czas przygotowania
2 h.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | 1 17 | łyżeczka kcal | |
czerwona cebula | 250 100 | gramów kcal | |
czosnek | 8 44 | ząbków kcal | |
olej rzepakowy | 4 540 | łyżki kcal | |
podudzia z indyka | 2 3400 | kilogramów kcal | |
sól | 3 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 200 0 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
podudzia z indyka 2 kilogramów • sól 2 łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka
Indycze udka myjemy i kroimy. Pod skórę wsuwamy część przygotowanego wcześniej czosnku. Solimy oraz doprawiamy pieprzem.



5.
woda 200 mililitrów • sól 1 łyżeczka
Na cebulę kładziemy indycze udka i posypujemy resztą czosnku. Solimy, dolewamy wodę, przykrywamy i wkładamy na 1 godzinę upiec w piekarniku przy temperaturze 200°.

6.
Po godzinie obracamy i pieczemy dalej przez około 30 minut.

7.
Na końcu dopiekamy przez 15 minut na najwyższej temperaturze.

8.
Częściowo wychłodzone mięso indycze obieramy z kości i podajemy.

Smacznego!