PRZEPISY

Flądra z masłem ziołowym

Flądra z masłem ziołowym

Pikantne masło doda flądrze powabny smak.

przepis,fotoprzepis,flądra,Ryby,Bezglutenowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ryby  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

Ziołowe masło przepis20gramów
flądra1sztuka
oliwa15mililitrów
por150gramów
przyprawa do ryb-
sól-

 

Przepis

1. 

flądra 1 sztuka

Flądrę przepłukujemy. Usuwamy z niej wnętrzności i odcinamy płetwy. Zostawiamy tylko część płetwy z ogona. W skórze robimy kilka nacięć na grzbiecie, aby ryba podczas pieczenia utrzymała swój kształt.

2. 

por 150 gramów  oliwa 15 mililitrów

Pora kroimy na kółeczka. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, rozkładamy pora.

3. 

sól  przyprawa do ryb  Ziołowe masło przepis 20 gramów

Flądrę solimy i z obydwóch stron przyprawiamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180°. Rybę podajemy z masłem ziołowym i duszonym brokułem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie