swiatwemnie.pl

Flądra z masłem ziołowym

    

Pikantne masło doda flądrze powabny smak.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

flądra1sztuka
oliwa15mililitrów
por150gramów
przyprawa do ryb-
sól-

1. 

flądra 1 sztuka

Flądrę przepłukujemy. Usuwamy z niej wnętrzności i odcinamy płetwy. Zostawiamy tylko część płetwy z ogona. W skórze robimy kilka nacięć na grzbiecie, aby ryba podczas pieczenia utrzymała swój kształt.

2. 

por 150 gramów  oliwa 15 mililitrów

Pora kroimy na kółeczka. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, rozkładamy pora.

3. 

sól  przyprawa do ryb

Flądrę solimy i z obydwóch stron przyprawiamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180°. Rybę podajemy z masłem ziołowym i duszonym brokułem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się