PRZEPISY

Miodowe serduszka

Miodowe serduszka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Piernikowe świąteczne ciasteczka połączone kremem. Ciasteczka po upieczeniu są miękkie. Tego typu krem jest bardzo smaczny i z długim terminem ważności.

przepis,fotoprzepis,masło,miód,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

50

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cukier kryształ

200

804

gramów

kcal

cukier puder

3

117

łyżki

kcal

cukier waniliowy

1

73

opakowanie

kcal

cynamon mielony

1

13

łyżeczka

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

masło

250

1835

gramów

kcal

miód

2

99

łyżki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

0.2

96

litra

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

450

1562

gramów

kcal

mąka tortowa pszenna T450

1.5

79

łyżki

kcal

polewa czekoladowa

0

??

kcal

polewa z białej czekolady

0

??

kcal

przyprawa do pierników

1

10

łyżeczka

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

jajka kurze 2 sztuki  masło 100 gramów  cukier kryształ 200 gramów  miód 2 łyżki  cynamon mielony 1 łyżeczka  przyprawa do pierników 1 łyżeczka

Jajka, margarynę, cukier, miód, cynamon, proszek do pieczenia wkładamy do garnka i na małym ogniu chwilkę mieszamy dopóki się cukier nie rozpuści. Uważamy, by się masa nie przypaliła.

Jajka, margarynę, cukier, miód, cynamon, proszek...

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 450 gramów

Potem zawartość garnka wylewamy na przygotowaną mąkę i wyrabiamy gęste ciasto, które na 2 godziny odstawiamy w chłodne miejsce. Ciasto po odstaniu stwardnieje i będzie się dobrze wyrabiać.

Potem zawartość garnka wylewamy na przygotowaną...

3. 

Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy mniejsze kółeczka, serduszka... różne kształty.

Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i...

4. 

Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przy 180 °C około 7 min.

Układamy je na blachę wyłożoną papierem do...

5. Przygotowanie kremu

mleko półtłuste 1,5% 0.2 litra  mąka tortowa pszenna T450 1.5 łyżki  cukier waniliowy 1 opakowanie

W zimnym mleku mieszamy mąkę i cukier waniliowy i gotujemy gęstą kaszę, którą często mieszając odstawiamy do ostygnięcia.

W zimnym mleku mieszamy mąkę i cukier waniliowy...

6. 

masło 150 gramów  cukier puder 3 łyżki

Wymieszamy masło z cukrem i stopniowo do niego dodajemy schłodzoną kaszę. Ubijamy gładki krem. Cukrujemy do smaku.

Wymieszamy masło z cukrem i stopniowo do niego...

7. Wykańczanie

Kremem smarujemy ciasteczka i zlepiamy po dwa.

Kremem smarujemy ciasteczka i zlepiamy po dwa. ...

8. 

polewa czekoladowa  polewa z białej czekolady

Wierzchnią część maczamy w czekoladowej polewie i według fantazji zdobimy białą czekoladą, dekoracjami cukierniczymi, orzechami...

Wierzchnią część maczamy w czekoladowej...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się