PRZEPISY

Orzechowe pierniczki z rumową polewą

Orzechowe pierniczki z rumową polewą

Słodkie pierniczki o delikatnym smaku rumu.

przepis,fotoprzepis,miód,rum,Ciasteczka,Boże Narodzenie,Bezlaktozowe

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

50

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier puder230gramów
jajka kurze2sztuki
mielone orzechy włoskie50gramów
miód1łyżka
mąka chlebowa pszenna T750325gramów
mąka chlebowa pszenna T750-
przyprawa do piernika1łyżeczka
rum3łyżki
soda oczyszczona½łyżeczki
woda1łyżka

 

Przepis

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier puder 100 gramów

Jajka mieszamy z cukrem.

2. 

miód 1 łyżka  przyprawa do piernika 1 łyżeczka

Dodajemy miód, przyprawę do piernika,...

3. 

mielone orzechy włoskie 50 gramów

...orzechy...

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 325 gramów  soda oczyszczona ½ łyżeczki

...i mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną.

5. 

Wyrabiamy ciasto i odstawiamy je w chłodne miejsce na 2 godziny do odpoczęcia.

6. 

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 1 cm.

7. 

Wykrawamy różne kształty.

8. 

Wykrojone kształty układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

9. 

Pieczemy 8 minut-y w temperaturze 180 °C.

10. 

cukier puder 130 gramów  woda 1 łyżka  rum 3 łyżki

Do miski wsypujemy cukier, wlewamy gorącą wodę i rum.

11. 

Mieszamy.

12. 

Gorące pierniczki smarujemy polewą...

13. 

...i odstawiamy do zaschnięcia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie