swiatwemnie.pl

Orzechowe pierniczki z rumową polewą

     

Słodkie pierniczki o delikatnym smaku rumu.

Pichcił

Ilość porcji

50

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier puder 100 g

Jajka mieszamy z cukrem.

2. 

miód 1 łyżka  przyprawa do piernika 1 łyżeczka

Dodajemy miód, przyprawę do piernika,...

3. 

mielone orzechy włoskie 50 g

...orzechy...

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 325 g  soda oczyszczona ½ łyżeczki

...i mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną.

5. 

Wyrabiamy ciasto i odstawiamy je w chłodne miejsce na 2 godziny do odpoczęcia.

6. 

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 1 cm.

7. 

Wykrawamy różne kształty.

8. 

Wykrojone kształty układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

9. 

Pieczemy 8 minut-y w temperaturze 180 °C.

10. 

cukier puder 130 g  woda 1 łyżka  rum 3 łyżki

Do miski wsypujemy cukier, wlewamy gorącą wodę i rum.

11. 

Mieszamy.

12. 

Gorące pierniczki smarujemy polewą...

13. 

...i odstawiamy do zaschnięcia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się