PRZEPISY

Czekoladowo bananowe kostki bez pieczenia

Czekoladowo bananowe kostki bez pieczenia

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Z tym przepisem dość łatwo bez pieczenia przygotujecie sobie fantastyczny deser z kremem z mascarpone, twarogiem i śmietaną.

przepis,fotoprzepis,długie biszkopty,czekolada do gotowania,śmietana do ubijania (30-33%),mascarpone,mrożone maliny,Ciasta kremowe,Bez pieczenia

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

20

Masa porcji

129 g

Energia porcji

338 kcal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

banan

4

342

sztuki

kcal

cukier kryształ

2

121

łyżki

kcal

cukier puder

2

78

łyżki

kcal

cukier waniliowy

24

87

gramów

kcal

czekolada do gotowania

350

1754

gramów

kcal

długie biszkopty

100

382

gramów

kcal

mascarpone

500

1935

gramów

kcal

mrożone maliny

500

250

gramów

kcal

twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu

250

425

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

400

1244

mililitrów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

3

140

łyżki

kcal

 

Przepis

1. 

mrożone maliny 500 gramów  cukier kryształ 2 łyżki

Maliny wkładamy z cukrem do mniejszego garnka. Gotujemy, aby odparzyło się jak najwięcej wody i zostawiamy troszeczkę wystygnąć.

Maliny wkładamy z cukrem do mniejszego garnka....

2. 

długie biszkopty 100 gramów

Na dno wysokiej blachy układamy długie biszkopty.

Na dno wysokiej blachy układamy długie...

3. 

Na biszkopty równomiernie wylewamy przygotowany sos malinowy i rozcieramy. Maliny zostawiamy do zupełnego wystygnięcia.

Na biszkopty równomiernie wylewamy przygotowany...

4. 

czekolada do gotowania 300 gramów

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do wystygnięcia.

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i...

5. 

śmietana do ubijania (30-33%) 400 mililitrów  cukier waniliowy 24 gramów  cukier puder 2 łyżki  mascarpone 500 gramów  twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu 250 gramów

V misce ubijamy śmietanę, cukier, mascarpone i twaróg. Potem ciągle mieszając stopniowo dodajemy ostygniętą roztopioną czekoladę. Powstanie w ten sposób gładki czekoladowy krem.

V misce ubijamy śmietanę, cukier, mascarpone i...

6. 

banan 4 sztuki

Połowę kremu nanosimy na biszkopty z malinami. Na wierzch układamy banany pokrojone na kółeczka.

Połowę kremu nanosimy na biszkopty z malinami....

7. 

Następnie warstwujemy także drugą część kremu, wygładzamy i wstawiamy do lodówki.

Następnie warstwujemy także drugą część...

8. 

czekolada do gotowania 50 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 3 łyżki

W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę ze śmietaną i w ten sposób przygotowaną polewą zdobimy wierzch deseru. Wkładamy ponownie do lodówki minimalnie na dwie godziny.

W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę ze...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się