PRZEPISY

Dorsz po włosku

Dorsz po włosku

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Dorsz zawiera mało rtęci jest doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i białek.

przepis,fotoprzepis,dorsz,ser Pecorino,bazylia,Ryby

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bazylia

1

4

łyżka

kcal

bułka tarta

70

262

gramów

kcal

dorsz

300

225

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

100

48

mililitrów

kcal

oliwa

0

??

kcal

ser Pecorino

50

194

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

 

Przepis

1. 

dorsz 300 gramów  mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów

Piekarnik rozgrzewamy do 230°C. Do głębokiego naczynia nalewamy mleko i zanurzamy w nim rybę.

Piekarnik rozgrzewamy do 230°C. Do głębokiego...

2. 

bułka tarta 70 gramów  ser Pecorino 50 gramów  bazylia 1 łyżka  sól 1 łyżeczka

Na płytkim talerzu mieszamy bułkę tartą z na drobno startym serem, suszoną bazylią i solą. W tej mieszance dokładnie panierujemy w mleku namoczone ryby. Mieszankę lekko dociskamy, aby nie odpadała.

Na płytkim talerzu mieszamy bułkę tartą z na...

3. 

oliwa

Mniejszą blachę skrapiamy olejem, kładziemy na niej rybę i pieczemy około 15 minut na chrupiąco.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się