swiatwemnie.pl

Dorsz po włosku

    

Dorsz zawiera mało rtęci jest doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i białek.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

bazylia1łyżka
bułka tarta70gramów
dorsz300gramów
mleko półtłuste 1,5%100mililitrów
oliwa-
ser Pecorino50gramów
sól1łyżeczka

1. 

dorsz 300 gramów  mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów

Piekarnik rozgrzewamy do 230°C. Do głębokiego naczynia nalewamy mleko i zanurzamy w nim rybę.

2. 

bułka tarta 70 gramów  ser Pecorino 50 gramów  bazylia 1 łyżka  sól 1 łyżeczka

Na płytkim talerzu mieszamy bułkę tartą z na drobno startym serem, suszoną bazylią i solą. W tej mieszance dokładnie panierujemy w mleku namoczone ryby. Mieszankę lekko dociskamy, aby nie odpadała.

3. 

oliwa

Mniejszą blachę skrapiamy olejem, kładziemy na niej rybę i pieczemy około 15 minut na chrupiąco.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się