PRZEPISY

Dorsz z sosem curry

Dorsz z sosem curry

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Proste i szybkie przygotowanie lekkiego obiadu również dla początkujących kucharzy. Jako dodatek wybrałem pieczoną dynię hokkaido, ale tak samo odpowiednie mogłyby być gotowane ziemniaki, albo ziemniaczane puree.

przepis,fotoprzepis,dorsz,przyprawa curry,śmietana (10-12% tłuszczu),Ryby

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ryby  

Składniki

Składniki

bazylia

0

??

kcal

cebula

60

27

gramów

kcal

dorsz

300

225

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

1

54

łyżka

kcal

oliwa

2

264

łyżki

kcal

pieprz biały mielony

0

??

kcal

przyprawa curry

1

17

łyżeczka

kcal

sól

0

??

kcal

śmietana (10-12% tłuszczu)

150

195

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Dorsz w sosie własnym

dorsz 300 gramów  bazylia  pieprz biały mielony  sól

Rozmrożony filet dorsza porcjujemy na ćwiartki i krótki smażymy na rozgrzanym oleju, tylko nie zbyt długo, by dorsz się nie rozpadł. Doprawiamy bazylią, białym pieprzem i solą.

Rozmrożony filet dorsza porcjujemy na ćwiartki i...

2. Sos curry

oliwa 2 łyżki  cebula 60 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 1 łyżka

Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy na drobno pokrojoną cebulę i szklimy na złoty kolor. Posypujemy mąką a wytworzone grudki krótko smażymy.

Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy na drobno...

3. 

przyprawa curry 1 łyżeczka  śmietana (10-12% tłuszczu) 150 mililitrów

Dodajemy curry, śmietanę i mieszamy. Według potrzeby zagęszczamy śmietaną, albo mlekiem.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się