PRZEPISY

Ciasto z kwaśnego mleka z brzoskwiniami

Ciasto z kwaśnego mleka z brzoskwiniami

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Ulubione i dziś już tradycyjne garnuszkowe ciasto z kwaśnego mleka, pełne smacznych owoców.

przepis,fotoprzepis,mleko tłuste 3,5%,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta  

Składniki

Składniki

brzoskwinie z kompotu

300

189

gramów

kcal

cukier kryształ

1.5

1430

garnuszka

kcal

cukier puder

0

??

kcal

masło

0

??

kcal

mleko tłuste 3,5%

1

640

litr

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

2

890

garnuszki

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

0

??

kcal

mąka tortowa pszenna T450

1

828

garnuszek

kcal

olej słonecznikowy

1

2131

garnuszek

kcal

rodzynki

¾

505

garnuszka

kcal

soda oczyszczona

1

0

łyżeczka

kcal

suszone borówki brusznice

¾

447

garnuszka

kcal

 

Przepis

1. 

mleko tłuste 3,5% 1 litr

Świeże mleko wlewamy do garnka, przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin by się skwasiło w temperaturze pokojowej. Potem mleko wkładamy do lodówki i zostawiamy tam kolejnych 12 godzin.

Świeże mleko wlewamy do garnka, przykrywamy i...

2. 

rodzynki ¾ garnuszka  suszone borówki brusznice ¾ garnuszka

Rodzynki oraz borówki myjemy i odstawiamy na bok w wodzie. Potem je odcedzamy.

Rodzynki oraz borówki myjemy i odstawiamy na bok...

3. 

brzoskwinie z kompotu 300 gramów

Brzoskwinie kroimy na ćwiartki.

Brzoskwinie kroimy na ćwiartki....

4. 

mąka luksusowa pszenna T550 2 garnuszki  mąka tortowa pszenna T450 1 garnuszek  soda oczyszczona 1 łyżeczka

Do miski wsypujemy obydwie mąki i mieszamy z sodą oczyszczoną.

Do miski wsypujemy obydwie mąki i mieszamy z...

5. 

cukier kryształ 1.5 garnuszka  olej słonecznikowy 1 garnuszek

Dodajemy cukier, 3 garnuszki mleka (które kwasiliśmy) i olej. Dobrze mieszamy.

Dodajemy cukier, 3 garnuszki mleka (które...

6. 

Dodajemy rodzynki i borówki.

Dodajemy rodzynki i borówki....

7. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Brytfannę smarujemy masłem i posypujemy mąką.

Brytfannę smarujemy masłem i posypujemy mąką....

8. 

Ciasto wylewamy do przygotowanej brytfanny i na wierzchu układamy brzoskwinie.

Ciasto wylewamy do przygotowanej brytfanny i na...

9. 

cukier puder

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C około 20-30 minut. Za pomocą wykałaczki sprawdzamy czy ciasto jest upieczone, wbijając ją do ciasta i po wyciągnięciu jej koniec ma być suchy. Upieczone ciasto posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się