swiatwemnie.pl

Ciasto z borówkami i mascarpone

     

Przepis ten pozwala przygotować bez większego wysiłku cienkie i smaczne ciasto z kremem mascarpone, borówkami oraz orzechami laskowymi.

Pichcił

Ilość porcji

9

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

stredná

 

Kategorie:   

 

 
 
Borówki100gramów
Ciasto francuskie275gramów
Cukier kryształ1.5łyżki
Jajka kurze2sztuki
Mascarpone250gramów
Orzechy laskowe20gramów
Skórka z cytryny½łyżki

1. 

ciasto francuskie 275 g

Rozwałkowane ciasto francuskie kładziemy z papierem na blachę.

2. 

jajka kurze 2 sztuki

W misce mieszamy jajka...

3. 

...i smarujemy nimi brzegi ciasta.

4. 

mascarpone 250 g  cukier kryształ 1.5 łyżki  skórka z cytryny ½ łyżki

Do miski wkładamy mascarpone, cukier, skórkę z cytryny, resztę jajek ...

5. 

... a następnie ubijamy na krem.

6. 

Krem smarujemy na ciasto warstwą równomierną, ale nie do samego brzegu.

7. 

borówki 100 g  orzechy laskowe 20 g

Na krem układamy borówki oraz pokruszone orzechy laskowe. Całe orzechy można łatwo rozpołowić nożem na deseczce.

8. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się