PRZEPISY

Twarogowy jabłecznik

Twarogowy jabłecznik

Przepis na stosunkowo prosty kołacz z twarogowego ciasta z jabłkowym nadzieniem.

przepis,fotoprzepis,twaróg granulowany,jabłka tarte,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier cynamonowy-
cukier puder60gramów
jabłka tarte500gramów
mąka luksusowa pszenna T550400gramów
olej słonecznikowy8łyżek
proszek do pieczenia-
skrobia kukurydziana1łyżeczka
sól-
twaróg granulowany500gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie twarogowego ciasta

twaróg granulowany 500 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 400 gramów  cukier puder 60 gramów  olej słonecznikowy 8 łyżek  sól  proszek do pieczenia

Mieszamy twaróg, jajka, mąkę, cukier, olej i szczyptę soli. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia. Formujemy bochenek ciasta i odkładamy na pół godziny do lodówki.

2. Jabłkowe nadzienie

jabłka tarte 500 gramów  cukier cynamonowy  skrobia kukurydziana 1 łyżeczka

Na grubo trzemy jabłka, albo użyjemy niesłodzone przetworzone. Dodajemy opakowanie cukru cynamonowego i skrobię.

3. 

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i napełniamy jabłkowym nadzieniem. Możemy zrobić rożki, sakiewki albo ciasto przełożyć przez nadzienie jak strudel. Dobrze dociskamy ciasto w łączeniach aby nam nie wyciekło nadzienie.

4. 

Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180°C około 30 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie