swiatwemnie.pl

Arachidowe ciasto

     

Proste lane ciasto bez jajek.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

banan 200 g  mleko tłuste 3,5% 100 ml  cukier kryształ 100 g  masło orzechowe 120 g  mąka luksusowa pszenna T550 100 g

Banany, mleko, cukier oraz masło orzechowe miksujemy blenderem. Dosypujemy mąkę.

2. 

masło  kakao proszek  orzechy ziemne prażone niesolone 60 g

Małą formę do pieczenia (18x27 cm) smarujemy masłem i posypujemy kakaem. Orzechy siekamy na drobno a następnie sypiemy je do formy. Na orzechy, powoli i równomiernie, wylewamy 2/3 ciasta.

3. 

kakao proszek 1 łyżeczka  mleko tłuste 3,5% 2 łyżki

Do pozostałej 1/3 dosypujemy kakao z małą ilością mleka.

4. 

Ciemne ciasto wylewamy na jasne i widelcem lekko rozsmarowujemy.

5. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 170 °C.

6. 

cukier puder

Ciasto oddzielamy od brzegów blachy i obracamy. Posypujemy przesianym cukrem pudrem i kroimy. Możemy także wykrawać foremką.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się