swiatwemnie.pl

Arachidowe ciasto

    

Proste lane ciasto bez jajek.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

banan 200 gramów  mleko tłuste 3,5% 100 mililitrów  cukier kryształ 100 gramów  masło orzechowe 120 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów

Banany, mleko, cukier oraz masło orzechowe miksujemy blenderem. Dosypujemy mąkę.

2. 

masło  kakao proszek  orzechy ziemne prażone niesolone 60 gramów

Małą formę do pieczenia (18x27 cm) smarujemy masłem i posypujemy kakaem. Orzechy siekamy na drobno a następnie sypiemy je do formy. Na orzechy, powoli i równomiernie, wylewamy 2/3 ciasta.

3. 

kakao proszek 1 łyżeczka  mleko tłuste 3,5% 2 łyżki

Do pozostałej 1/3 dosypujemy kakao z małą ilością mleka.

4. 

Ciemne ciasto wylewamy na jasne i widelcem lekko rozsmarowujemy.

5. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 170 °C.

6. 

cukier puder

Ciasto oddzielamy od brzegów blachy i obracamy. Posypujemy przesianym cukrem pudrem i kroimy. Możemy także wykrawać foremką.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się