swiatwemnie.pl

Camembert w cieście francuskim

     

Przysmak z ulubionego sera z białą pleśnią na wierzchu. Podajemy z ziemniakami i dżemem żurawinowym.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

stredná

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

ciasto francuskie 500 g

Ciasto francuskie przekrawamy na połowę. Jedną połówkę rozwałkowujemy i kładziemy na blachę.

2. 

ser Camembert 6 sztuk  szynka wieprzowa duszona 150 g  jajka kurze 1 sztuka

Na cieście układamy szynkę i całe kółeczka sera. Brzegi smarujemy roztrzepanym jajkiem.

3. 

Rozwałkowujemy drugą połowę ciasta (na większą wielkość niż pierwszą połowę ciasta) i przykrywamy sery z szynką. Delikatnie dociskamy, abyśmy ciasto nie uszkodzili. Cały wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Odkrawamy brzegi, wytwarzamy spirale ...

4. 

... i pojedyncze porcje nimi oddzielamy. Ponownie smarujemy jajkiem.

5. 

ziarna sezamu

Posypujemy sezamem i pieczemy na różowy kolor. Kroimy według naznaczonych porcji ...

6. 

dżem żurawinowy

... i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się