PRZEPISY

Camembert w cieście francuskim

Camembert w cieście francuskim

Przysmak z ulubionego sera z białą pleśnią na wierzchu. Podajemy z ziemniakami i dżemem żurawinowym.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,ser Camembert,Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie500gramów
dżem żurawinowy-
jajka kurze1sztuka
ser Camembert6sztuk
szynka wieprzowa duszona150gramów
ziarna sezamu-

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie przekrawamy na połowę. Jedną połówkę rozwałkowujemy i kładziemy na blachę.

2. 

ser Camembert 6 sztuk  szynka wieprzowa duszona 150 gramów  jajka kurze 1 sztuka

Na cieście układamy szynkę i całe kółeczka sera. Brzegi smarujemy roztrzepanym jajkiem.

3. 

Rozwałkowujemy drugą połowę ciasta (na większą wielkość niż pierwszą połowę ciasta) i przykrywamy sery z szynką. Delikatnie dociskamy, abyśmy ciasto nie uszkodzili. Cały wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Odkrawamy brzegi, wytwarzamy spirale ...

4. 

... i pojedyncze porcje nimi oddzielamy. Ponownie smarujemy jajkiem.

5. 

ziarna sezamu

Posypujemy sezamem i pieczemy na różowy kolor. Kroimy według naznaczonych porcji ...

6. 

dżem żurawinowy

... i podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie