swiatwemnie.pl

Gulasz szegedyński z tempehem

     

Przepis na gulasz szegedyński z tempehem jako doskonały zamiennik mięsa - odżywczo i smakowo.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

cebula200gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
kiszona kapusta500gramów
mąka chlebowa pszenna T7501łyżka
olej słonecznikowy4łyżki
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera1łyżeczka
sojowe mleko200mililitrów
sól1łyżeczka
tempeh200gramów
woda300mililitrów

1. 

olej słonecznikowy 4 łyżki  cebula 200 gramów  tempeh 200 gramów

Cebulę smażymy na oleju na złoto często mieszając. Tempeh kroimy na małe kostki, dodajemy do cebuli ...

2. 

... i mieszamy. Smażymy razem 5 minut.

3. 

sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  przyprawa rzymski kmin mielony - jeera 1 łyżeczka

Dodajemy przyprawy i sól. Delikatnie mieszamy.

4. 

woda 300 mililitrów  kiszona kapusta 500 gramów

Z kapusty zlewamy zalewę i trochę ją przekrawamy, aby w daniu nie było dużych kawałków. Zawartość garna podlewamy wodą i dodajemy kapustę. Dusimy pod pokrywką 20 minut.

5. 

sojowe mleko 200 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka

Odparowaną wodę uzupełniamy sojowym mlekiem, posypujemy odrobiną mąki i dokładnie mieszamy do zgęstnienia sosu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się