PRZEPISY

Gulasz szegedyński z tempehem

Gulasz szegedyński z tempehem

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Przepis na gulasz szegedyński z tempehem jako doskonały zamiennik mięsa - odżywczo i smakowo.

przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,tempeh,Dania wegetariańskie,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy,Bezlaktozowe

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

6

Masa porcji

249 g

Energia porcji

213 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

200

88

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

¼

5

łyżeczki

kcal

kiszona kapusta

500

100

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

1

53

łyżka

kcal

olej słonecznikowy

4

540

łyżki

kcal

przyprawa rzymski kmin mielony - jeera

1

19

łyżeczka

kcal

sojowe mleko

200

90

mililitrów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

tempeh

200

384

gramów

kcal

woda

300

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

olej słonecznikowy 4 łyżki  cebula 200 gramów  tempeh 200 gramów

Cebulę smażymy na oleju na złoto często mieszając. Tempeh kroimy na małe kostki, dodajemy do cebuli ...

Cebulę smażymy na oleju na złoto często...

2. 

... i mieszamy. Smażymy razem 5 minut.

... i mieszamy. Smażymy razem 5 minut....

3. 

sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  przyprawa rzymski kmin mielony - jeera 1 łyżeczka

Dodajemy przyprawy i sól. Delikatnie mieszamy.

Dodajemy przyprawy i sól. Delikatnie mieszamy....

4. 

woda 300 mililitrów  kiszona kapusta 500 gramów

Z kapusty zlewamy zalewę i trochę ją przekrawamy, aby w daniu nie było dużych kawałków. Zawartość garna podlewamy wodą i dodajemy kapustę. Dusimy pod pokrywką 20 minut.

5. 

sojowe mleko 200 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka

Odparowaną wodę uzupełniamy sojowym mlekiem, posypujemy odrobiną mąki i dokładnie mieszamy do zgęstnienia sosu.

Odparowaną wodę uzupełniamy sojowym mlekiem,...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się