swiatwemnie.pl

Gulasz szegedyński z tempehem

     

Przepis na gulasz szegedyński z tempehem jako doskonały zamiennik mięsa - odżywczo i smakowo.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

nízka

 

 

 
 
Cebula200gramów
Czarny pieprz mielony¼łyżeczki
Kiszona kapusta500gramów
Mąka chlebowa pszenna t7501łyżka
Olej słonecznikowy4łyżki
Przyprawa rzymski kmin mielony - jeera1łyżeczka
Sojowe mleko200mililitrów
Sól1łyżeczka
Tempeh200gramów
Woda300mililitrów

1. 

olej słonecznikowy 4 łyżki  cebula 200 g  tempeh 200 g

Cebulę smażymy na oleju na złoto często mieszając. Tempeh kroimy na małe kostki, dodajemy do cebuli ...

2. 

... i mieszamy. Smażymy razem 5 minut.

3. 

sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  przyprawa rzymski kmin mielony - jeera 1 łyżeczka

Dodajemy przyprawy i sól. Delikatnie mieszamy.

4. 

woda 300 ml  kiszona kapusta 500 g

Z kapusty zlewamy zalewę i trochę ją przekrawamy, aby w daniu nie było dużych kawałków. Zawartość garna podlewamy wodą i dodajemy kapustę. Dusimy pod pokrywką 20 minut.

5. 

sojowe mleko 200 ml  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka

Odparowaną wodę uzupełniamy sojowym mlekiem, posypujemy odrobiną mąki i dokładnie mieszamy do zgęstnienia sosu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się