swiatwemnie.pl

Grillowany cynamonowy Camembert

    

Niezwykle dobry ser w orientalnych przyprawach. Podajemy z gotowanymi, krótko smażonymi na maśle ziemniakami i ze świeżymi warzywami.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

cynamon mielony½łyżeczki
masło50gramów
oliwa40mililitrów
przyprawa chili¼łyżeczki
przyprawa kurkuma1łyżeczka
przyprawa mielona kolendra¼łyżeczki
ser Camembert4sztuki
sól-
woda-
ziemniaki800gramów

1. 

oliwa 40 mililitrów  cynamon mielony ½ łyżeczki  przyprawa chili ¼ łyżeczki  przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka

Przyprawy mieszamy w oleju.

2. 

ser Camembert 4 sztuki

Każdy ser moczymy w marynacie z obydwóch stron i wkładamy do miski. Po przygotowaniu wszystkich serów resztę marynaty wylewamy na sery i wkładamy na godzinę do lodówki.

3. 

ziemniaki 800 gramów  woda  sól

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na grubsze kółeczka i gotujemy w słonej wodzie prawie do miękkości.

4. 

masło 50 gramów

Na patelni do grillowania roztapiamy masło i smażymy na nim ziemniaki.

5. 

Usmażone ziemniaki wyciągamy, według potrzeby papierowym ręczniczkiem usuwamy masło z patelni. Na gorącą patelnię kładziemy sery. Z jednej ...

6. 

... i z drugiej strony krótko grillujemy. Ostrożnie obracamy sery, abyśmy ich nie naruszyli.

7. 

Od razu podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się