swiatwemnie.pl

Kieszonki z hermelinem

     

Przepis na ser hermelin pieczony w cieście francuskim.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Ciasto francuskie400gramów
Jajka kurze1sztuka
Ketchup
Ser hermelin4sztuki

1. 

ciasto francuskie 400 g  ser hermelin 4 sztuki

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy. Sery wzdłuż przekrawamy na połowę, układamy na cieście. Według ilości serów rozkrawamy ciasto na kwadraty (na ten przepis użyliśmy 4 sery o wadze 80g).

2. 

ketchup

Każdy kwadrat ciasta delikatnie smarujemy keczupem (niekoniecznie).

3. 

Na kwadraty układamy przygotowane połówki serów.

4. 

jajka kurze 1 sztuka

Ciasto przekładamy, tak aby się nam utworzyła kieszonka. Ser musi być zamknięty z każdej strony, aby nam podczas pieczenia nie wyciekł. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkiem, sezamem albo mieloną czerwoną papryką.

5. 

Pieczemy w 180-200 °C około 15-20 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się