Kieszonki z hermelinem

Przepis na ser hermelin pieczony w cieście francuskim.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,ser hermelin,Dania wegetariańskie
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie ›Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 400 1600 | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
ketchup | 0 ?? | kcal | |
ser hermelin | 4 ?? | sztuki kcal |
Przepis
1.
ciasto francuskie 400 gramów • ser hermelin 4 sztuki
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy. Sery wzdłuż przekrawamy na połowę, układamy na cieście. Według ilości serów rozkrawamy ciasto na kwadraty (na ten przepis użyliśmy 4 sery o wadze 80g).


3.
Na kwadraty układamy przygotowane połówki serów.

4.
jajka kurze 1 sztuka
Ciasto przekładamy, tak aby się nam utworzyła kieszonka. Ser musi być zamknięty z każdej strony, aby nam podczas pieczenia nie wyciekł. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkiem, sezamem albo mieloną czerwoną papryką.

5.
Pieczemy w 180-200 °C około 15-20 minut.

Smacznego!