PRZEPISY

Nadziewany grillowany camembert

Nadziewany grillowany camembert

Według ilości konsumujących przygotowujemy sobie ilość serów. Ilość chleba, dżemu i musztardy używamy według potrzeby. Na każdy ser potrzebujemy dwa plasterki szynki. Ser możemy sobie przygotować również w domu, na patelni do grillowania, będzie smakował tak samo.

przepis,fotoprzepis,chleb,ser Camembert,szynka schwarcwaldzka,Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

chleb-
dżem owocowy-
musztarda stołowa-
ser Camembert-
szynka schwarcwaldzka-

 

Przepis

1. 

chleb

Chleb na sucho smażymy i kroimy na kostki.

2. 

ser Camembert  dżem owocowy

Ser przekrawamy na połowę i jedną stronę smarujemy dżemem ...

3. 

musztarda stołowa

... i musztardą.

4. 

Wkładamy pokrojony chleb.

5. 

Przekrojony ser łączymy ...

6. 

szynka schwarcwaldzka

... i owijamy szynką.

7. 

Każdy ser, osobno, zapakowujemy w folię aluminiową.

8. 

Na rozpalonym grillu, krótko, z obydwóch stron grillujemy.

9. 

Rozpakowujemy, odstawiamy na chwilkę do ostudzenia i możemy podawać.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie