Camembert z niedźwiedzim czosnkiem
Doskonały grillowany ser, po prostu upieczony w piekarniku. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.
przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,ser Camembert,Dania wegetariańskie,,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
Pieczone ziemniaki przepis | - | ||
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek niedźwiedzi | 20 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
oliwa | 3 | łyżki | |
ser Camembert | 6 | sztuk |
Przepis
1.
czosnek niedźwiedzi 20 gramów • oliwa 3 łyżki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Niedźwiedzi czosnek myjemy i wkładamy do kuchennego siekacza. W oleju mieszamy paprykę i pieprz i dolewamy do czosnku. Siekamy i wytwarzamy marynatę.
3.
Kładziemy na folię aluminiową, zapakowujemy i układamy na blasze.
4.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.
Smacznego!