swiatwemnie.pl

Camembert z niedźwiedzim czosnkiem

     

Doskonały grillowany ser, po prostu upieczony w piekarniku. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

czosnek niedźwiedzi 20 g  oliwa 3 łyżki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Niedźwiedzi czosnek myjemy i wkładamy do kuchennego siekacza. W oleju mieszamy paprykę i pieprz i dolewamy do czosnku. Siekamy i wytwarzamy marynatę.

2. 

ser Camembert 6 sztuk

Ser z każdej strony maczamy w marynacie.

3. 

Kładziemy na folię aluminiową, zapakowujemy i układamy na blasze.

4. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się