swiatwemnie.pl

Camembert z niedźwiedzim czosnkiem

Doskonały grillowany ser, po prostu upieczony w piekarniku. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

czosnek niedźwiedzi 20 g  oliwa 3 łyżki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Niedźwiedzi czosnek myjemy i wkładamy do kuchennego siekacza. W oleju mieszamy paprykę i pieprz i dolewamy do czosnku. Siekamy i wytwarzamy marynatę.

2. 

ser Camembert 6 sztuk

Ser z każdej strony maczamy w marynacie.

3. 

Kładziemy na folię aluminiową, zapakowujemy i układamy na blasze.

4. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się