PRZEPISY

Smażone mięso wieprzowe na słodko-kwaśno

Smażone mięso wieprzowe na słodko-kwaśno

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe

650

1112

gramów

kcal

cukier kryształ

3

181

łyżki

kcal

czosnek

4

22

ząbki

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

korzeń imbiru

30

9

gramów

kcal

ocet

3

7

łyżeczki

kcal

ogórek sałatkowy

150

24

gramów

kcal

olej do frytek

300

2700

mililitrów

kcal

por

90

42

gramów

kcal

przecier pomidorowy

50

34

mililitrów

kcal

skrobia kukurydziana

3

55

łyżeczki

kcal

skrobia kukurydziana

3

163

łyżki

kcal

sól

0

??

kcal

wino z ryżu

3

21

łyżeczki

kcal

wino z ryżu

15

302

łyżek

kcal

woda

3

0

łyżki

kcal

 

Przepis

1. Przyrządzanie mięsa

Udo wieprzowe 650 gramów

Wieprzowe mięso najpierw kroimy na cienkie plastry, potem na paseczki 3 cm długie i 2 cm szerokie.

Wieprzowe mięso najpierw kroimy na cienkie...

2. 

jajka kurze 3 sztuki  skrobia kukurydziana 3 łyżeczki  sól  wino z ryżu 3 łyżeczki

Jajka ubijamy ze skrobią, szczyptą soli i winem z ryżu. Dodajemy mięso.

Jajka ubijamy ze skrobią, szczyptą soli i winem...

3. 

ogórek sałatkowy 150 gramów  por 90 gramów  korzeń imbiru 30 gramów  czosnek 4 ząbki

Sałatkowy ogórek kroimy na plasterki 4 cm długie i 2 cm szerokie. Obrany imbir i czosnek kroimy na plasterki. Por opłukujemy i również kroimy na plasterki.

Sałatkowy ogórek kroimy na plasterki 4 cm...

4. Przyrządzenie sosu

cukier kryształ 3 łyżki  ocet 3 łyżeczki  sól  wino z ryżu 15 łyżek  skrobia kukurydziana 3 łyżki  woda 3 łyżki

Mieszamy cukier z octem, szczyptą soli, winem z ryżu, skrobią oraz wodą.

Mieszamy cukier z octem, szczyptą soli, winem z...

5. Smażenie mięsa na głębokim oleju

olej do frytek 300 mililitrów

Rozgrzewamy olej we woku. Dodajemy mięso wieprzowe a następnie smażymy go na złoty kolor na średnim płomieniu. Potem mięso wyciągamy.

Rozgrzewamy olej we woku. Dodajemy mięso...

6. 

przecier pomidorowy 50 mililitrów

Olej wylewamy, zostanie jedynie olejowy nalot. We woku krótko smażymy przygotowany por, imbir i czosnek. Dodajemy przecier pomidorowy, plasterki ogórka. Krótko wszystko smażymy. Dolewamy sos i doprowadzamy zawartość do wrzenia. Sos gotujemy tak długo, dopóki nie zgęstnieje. Dodajemy mięso i jeszcze raz krótko zagotowujemy.

Olej wylewamy, zostanie jedynie olejowy nalot. We...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się