PRZEPISY

Smażone mięso wieprzowe na słodko-kwaśno

Smażone mięso wieprzowe na słodko-kwaśno

przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe650gramów
cukier kryształ3łyżki
czosnek4ząbki
jajka kurze3sztuki
korzeń imbiru30gramów
ocet3łyżeczki
ogórek sałatkowy150gramów
olej do frytek300mililitrów
por90gramów
przecier pomidorowy50mililitrów
skrobia kukurydziana3łyżeczki
skrobia kukurydziana3łyżki
sól0
wino z ryżu3łyżeczki
wino z ryżu15łyżek
woda3łyżki

 

Przepis

1. Przyrządzanie mięsa

Udo wieprzowe 650 gramów

Wieprzowe mięso najpierw kroimy na cienkie plastry, potem na paseczki 3 cm długie i 2 cm szerokie.

2. 

jajka kurze 3 sztuki  skrobia kukurydziana 3 łyżeczki  sól  wino z ryżu 3 łyżeczki

Jajka ubijamy ze skrobią, szczyptą soli i winem z ryżu. Dodajemy mięso.

3. 

ogórek sałatkowy 150 gramów  por 90 gramów  korzeń imbiru 30 gramów  czosnek 4 ząbki

Sałatkowy ogórek kroimy na plasterki 4 cm długie i 2 cm szerokie. Obrany imbir i czosnek kroimy na plasterki. Por opłukujemy i również kroimy na plasterki.

4. Przyrządzenie sosu

cukier kryształ 3 łyżki  ocet 3 łyżeczki  sól  wino z ryżu 15 łyżek  skrobia kukurydziana 3 łyżki  woda 3 łyżki

Mieszamy cukier z octem, szczyptą soli, winem z ryżu, skrobią oraz wodą.

5. Smażenie mięsa na głębokim oleju

olej do frytek 300 mililitrów

Rozgrzewamy olej we woku. Dodajemy mięso wieprzowe a następnie smażymy go na złoty kolor na średnim płomieniu. Potem mięso wyciągamy.

6. 

przecier pomidorowy 50 mililitrów

Olej wylewamy, zostanie jedynie olejowy nalot. We woku krótko smażymy przygotowany por, imbir i czosnek. Dodajemy przecier pomidorowy, plasterki ogórka. Krótko wszystko smażymy. Dolewamy sos i doprowadzamy zawartość do wrzenia. Sos gotujemy tak długo, dopóki nie zgęstnieje. Dodajemy mięso i jeszcze raz krótko zagotowujemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie