PRZEPISY

Wieprzowina na kminku

Wieprzowina na kminku

Smaczne, lekkie i delikatne mięso w dietetycznej obróbce.

przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,kminek,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe400gramów
kminek1łyżeczka
skrobia kukurydziana1łyżeczka
sól1łyżeczka
woda350mililitrów

 

Przepis

1. Przygotowanie mięsa

Udo wieprzowe 400 gramów  kminek 1 łyżeczka  sól 1 łyżeczka  woda 300 mililitrów

Wieprzowe mięso myjemy, kroimy na płaty i wyklepujemy. Wkładamy do suchego garnka i z każdej strony kilka minut smażymy. Dodajemy kminek i sól, podlewamy wodą i dusimy pod pokrywką do miękkości, około 30 - 40 minut, w zależności od ilości mięsa, które mamy w garnku.

2. Lekko zagęszczamy sos

woda 50 mililitrów  skrobia kukurydziana 1 łyżeczka

W wodzie mieszamy skrobię kukurydzianą, wlewamy ją do mięsa i doprowadzamy do wrzenia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się