swiatwemnie.pl

Wieprzowina na kminku

Smaczne, lekkie i delikatne mięso w dietetycznej obróbce.

 

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Kminek1łyżeczka
Skrobia kukurydziana1łyżeczka
Sól1łyżeczka
Wieprzowe mięso (schab, łopatka,udo)400gramów
Woda350mililitrów

1. Przygotowanie mięsa

wieprzowe mięso (schab, łopatka,udo) 400 g  kminek 1 łyżeczka  sól 1 łyżeczka  woda 300 ml

Wieprzowe mięso myjemy, kroimy na płaty i wyklepujemy. Wkładamy do suchego garnka i z każdej strony kilka minut smażymy. Dodajemy kminek i sól, podlewamy wodą i dusimy pod pokrywką do miękkości, około 30 - 40 minut, w zależności od ilości mięsa, które mamy w garnku.

Przygotowanie mięsa

2. Lekko zagęszczamy sos

woda 50 ml  skrobia kukurydziana 1 łyżeczka

W wodzie mieszamy skrobię kukurydzianą, wlewamy ją do mięsa i doprowadzamy do wrzenia.

Lekko zagęszczamy sos

3. Podajemy

Podajemy z gotowanymi ziemniakami i sałatą, ewentualnie ogórkiem kiszonym.

Podajemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się