PRZEPISY

Kalafiorowa jajecznica

Kalafiorowa jajecznica

Klasyczny przepis na przygotowanie kalafiora na sposób "móżdżka". Danie bez dodatku soli nadaje się również dla małych dzieci.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,kalafior,cebula,masło,Dania wegetariańskie,Przepisy na potrawy dla dzieci,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula150gramów
jajka kurze8sztuk
kalafior800gramów
masło30gramów
oliwa2łyżki
sól-
sól morska-
woda-
woda50mililitrów

 

Przepis

1. 

kalafior 800 gramów  woda  sól morska

Kalafior rozbieramy na różyczki, myjemy i gotujemy w słonej wodzie.

2. 

Wodę wylewamy a kalafiora na drobno, nie na puree, rozgniatamy.

3. 

cebula 150 gramów  oliwa 2 łyżki  woda 50 mililitrów

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju. Podlewamy odrobina wody i cebulę jeszcze dusimy.

4. 

Dodajemy przygotowany kalafior, mieszamy.

5. 

jajka kurze 8 sztuk  sól  masło 30 gramów

Jajka rozbijamy do miski i mieszamy. Dodajemy ich do kalafiora i ciągle mieszając gotujemy do całkowitego ścięcia jajek. Solimy i dodajemy kawałek masła.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie