swiatwemnie.pl

Kalafiorowa jajecznica

     

Klasyczny przepis na przygotowanie kalafiora na sposób "móżdżka". Danie bez dodatku soli nadaje się również dla małych dzieci.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

 
 
Cebula150gramów
Jajka kurze8sztuk
Kalafior800gramów
Masło30gramów
Oliwa2łyżki
Sól
Sól morska
Woda
Woda50mililitrów

1. 

kalafior 800 g  woda  sól morska

Kalafior rozbieramy na różyczki, myjemy i gotujemy w słonej wodzie.

2. 

Wodę wylewamy a kalafiora na drobno, nie na puree, rozgniatamy.

3. 

cebula 150 g  oliwa 2 łyżki  woda 50 ml

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju. Podlewamy odrobina wody i cebulę jeszcze dusimy.

4. 

Dodajemy przygotowany kalafior, mieszamy.

5. 

jajka kurze 8 sztuk  sól  masło 30 g

Jajka rozbijamy do miski i mieszamy. Dodajemy ich do kalafiora i ciągle mieszając gotujemy do całkowitego ścięcia jajek. Solimy i dodajemy kawałek masła.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się