swiatwemnie.pl

Kalafiorowa jajecznica

    

Klasyczny przepis na przygotowanie kalafiora na sposób "móżdżka". Danie bez dodatku soli nadaje się również dla małych dzieci.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

cebula150gramów
jajka kurze8sztuk
kalafior800gramów
masło30gramów
oliwa2łyżki
sól-
sól morska-
woda-
woda50mililitrów

1. 

kalafior 800 gramów  woda  sól morska

Kalafior rozbieramy na różyczki, myjemy i gotujemy w słonej wodzie.

2. 

Wodę wylewamy a kalafiora na drobno, nie na puree, rozgniatamy.

3. 

cebula 150 gramów  oliwa 2 łyżki  woda 50 mililitrów

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju. Podlewamy odrobina wody i cebulę jeszcze dusimy.

4. 

Dodajemy przygotowany kalafior, mieszamy.

5. 

jajka kurze 8 sztuk  sól  masło 30 gramów

Jajka rozbijamy do miski i mieszamy. Dodajemy ich do kalafiora i ciągle mieszając gotujemy do całkowitego ścięcia jajek. Solimy i dodajemy kawałek masła.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się