PRZEPISY
Targaniec to europejski przysmak z puszystego delikatnego ciasta smażonego na maśle. Podaje się posypany cukrem z owocowymi kompotami.
Świetnie smakujące kuliste kotleciki nadziewane całym jajkiem ugotowanym na twardo. Podobno bez nich nie może odbyć się żaden piknik na wyspach brytyjskich. Z pewnością polubi je każdy kto je spróbuje, a dobre są z chlebem, ziemniakami lub ...
Proste do przyrządzenia ciasto odmierzane za pomocą garnuszka, z możliwością różnych odmian smakowych, odpowiedni na pieczenie w domowej piekarni do wypieku chleba.
Prosty sposób na przygotowanie klasycznych bułeczek ze skwarkami.
Doskonała przekąska dla wszystkich łasuchów. Podajemy z kawałkami upieczonej bagietki lub chleba.
Smaczny obiad albo kolacja z lasu. Jako dodatek możemy podać ziemniaczane puree, sałatkę ziemniaczaną, albo tylko świeży chleb.
Smaczny dodatek do obiadu z tostowego chleba.
Ulubiony sos z białej fasoli. Podajemy z upieczonymi na chrupiąco parówkami i chlebem.
Puszyste pieczywo którego nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Wspaniałe kapuściane kotleciki inspirowane indyjską kuchnią. Podajemy z warzywami na gęsto, ryżem lub chlebem.
Puszyste pączki na ostatki nadziewane malinowym dżemem.
Aloo Gobi masala to ulubione, nie tylko indyjskie, wegetariańskie danie. Jest to dość pikantna mieszanka ziemniaków i kalafiora. Jej podawanie z ryżem lub chlebowym plackiem pikantny smak częściowo stłumi. Przepis ma wiele wersji, podstawą ...
Soczyste piersi z kurczaka w puszystym czosnkowym cieście, smażone na chrupiąco.
Chrupiące świąteczne ciasteczka z imbirem są po upieczeniu twarde. Trzeba je zamknąć w pojemniku na co najmniej tydzień, przez ten czas dostatecznie zmiękną.
Przekąska, która z pewnością zaciekawi i ozdobi stół na każdej uroczystości.
Kapustnicę - zupę z kiszonej kapusty podajemy z chlebem, plecionką a do smaku możemy sobie do niej na talerzu dodać kwaśną śmietanę. Dobrze smakuje w zimie jak i w lecie, dlatego możemy gotować sobie ją częściej, nie tylko na święta.
8 litrowy garnek tego najlepszego kapuśniaku, 18 porcji dla całej wielkiej rodziny lub przyjaciół. Podajemy ze świeżym chlebkiem a jeżeli mamy ochotę to także z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu porcji.
Słodki cynamonowy chlebek poskładany z plasterków drożdżowego ciasta.
Doskonałe faszerowane liście kapusty (gołąbki) które zdecydowanie polubicie a ich trochę pracochłonne przygotowanie wszyscy konsumujący na pewno docenią. Podajemy ze świeżym chlebem.
Do nietradycyjnego, bardzo smacznego, chlebowego sosu z wieprzowym mięsem podajemy ziemniaczane puree.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się