PRZEPISY

Imbirowe ciasteczka

Imbirowe ciasteczka

Chrupiące świąteczne ciasteczka z imbirem są po upieczeniu twarde. Trzeba je zamknąć w pojemniku na co najmniej tydzień, przez ten czas dostatecznie zmiękną.

przepis,fotoprzepis,cukier puder,mąka chlebowa pszenna T750,mąka chlebowa pszenna T750,imbir mielony,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder110gramów
imbir mielony1łyżka
jajka kurze2sztuki
mleko półtłuste 1,5%-
mąka chlebowa pszenna T750110gramów
mąka chlebowa pszenna T750-

 

Przepis

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier puder 110 gramów  imbir mielony 1 łyżka

Jajka mieszamy z cukrem i płaską łyżką imbiru.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 110 gramów

Dodajemy mąkę, mieszamy ...

3. 

mleko półtłuste 1,5%

... i wyrabiamy gęste nielepiące się ciasto. Według potrzeby możemy dodać 2-3 łyżki mleka. Odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 2,5 mm i wykrawamy. Wykrojone kształty układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5. 

Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie