Karlowarskie tostowe knedliki

Smaczny dodatek do obiadu z tostowego chleba.
przepis,fotoprzepis,chleb tostowy,Kluski na parze,Przepisy do parowaru,Kuchnia czeska
Kluski na parze
Kuchnia czeska
Składniki
Składniki
białko jajka | 3 51 | sztuki kcal | |
chleb tostowy | 600 1620 | gramów kcal | |
masło | 80 588 | gramów kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mielona gałka muszkatołowa | 0 ?? | kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 100 48 | mililitrów kcal | |
nać pietruszki | 40 18 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
żółtko jajka | 3 171 | sztuki kcal |
Przepis

2.
Wkładamy do głębokiej miski.

3.
mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów • sól ½ łyżeczki • mielona gałka muszkatołowa • żółtko jajka 3 sztuki
W mleku mieszamy sól, szczyptę gałki muszkatołowej i żółtka.



6.
Masę dzielimy na połowę. Każdą połówkę formujemy na kształt walca i zapakowujemy w folię spożywczą wysmarowaną masłem.

7.
Knedliki 20 minut gotujemy na parze. Najlepiej jest użyć parowar. Podajemy ciepłe, pokrojone na kółeczka.

Smacznego!