swiatwemnie.pl

Grillowana papryka z czosnkiem

     

Doskonała przekąska dla wszystkich łasuchów. Podajemy z kawałkami upieczonej bagietki lub chleba.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

1. 

papryka czerwona kapia świeża

Papryki myjemy, przekrawamy na połowę i oczyszczamy.

2. 

oliwa

Smarujemy je olejem.

3. 

Kładziemy na rozgrzany grill i około 10 minut (do miękkości) grillujemy z zewnętrznej strony.

4. 

Obracamy i 4-5 minut grillujemy z drugiej strony.

5. 

czosnek  oliwa  sól

Oczyszczamy, przeciskamy przez praskę czosnek i mieszamy go z olejem i solą.

6. 

woda

Dodajemy troszkę wody.

7. 

Z grillowanej papryki ściągamy upieczoną skórkę.

8. 

Smarujemy przygotowanym czosnkiem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się