Nadziewane zapiekane bułki

Smaczna chrupiąca kolacja.
przepis,fotoprzepis,biała podłużna bułka,por,szynka wieprzowa duszona,ser Eidam,Wieprzowina,
Wieprzowina
Składniki
Składniki
biała podłużna bułka | 8 ?? | sztuk kcal | |
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 300 144 | mililitrów kcal | |
musztarda stołowa | 1 19 | łyżka kcal | |
oliwa | 20 176 | mililitrów kcal | |
por | 200 92 | gramów kcal | |
ser Eidam | 150 429 | gramów kcal | |
smalec | 1 135 | łyżka kcal | |
szynka wieprzowa duszona | 100 104 | gramów kcal | |
sól | ¾ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1. Nadzienie
cebula 150 gramów • oliwa 20 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i 6 minut smażymy na oleju.

2.
por 200 gramów
Por obieramy, myjemy i kroimy na drobno. Dodajemy go do cebuli, mieszamy i 4 minuty smażymy.

3.
szynka wieprzowa duszona 100 gramów
Do pora i cebuli dodajemy szynkę pokrojoną na kwadraciki. Szynkę podgrzewamy i ...

4.
jajka kurze 4 sztuki • sól ½ łyżeczki
... dolewamy jajka wymieszane z solą. Mieszamy do zgęstnienia jajek.

5. Przygotowanie bułek
mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów • sól ¼ łyżeczki • musztarda stołowa 1 łyżka • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
W mleku mieszamy sól, musztardę i pieprz.

6.
biała podłużna bułka 8 sztuk
Bułki przekrawamy wzdłuż tak, aby na jednej stronie były połączone. Szybko moczymy je w mleku z jednej strony ...

7.
... a następnie szybko z drugiej strony. Nie mogą być zbyt mocno namoczone.

8.
Do namoczonych bułek wkładamy nadzienie.

9.
ser Eidam 150 gramów • smalec 1 łyżka
Zawijamy je w plasterek sera i układamy do natłuszczonej brytfanny.

10. Zapiekanie
Piekarnik rozgrzewamy na najwyższym stopniu i wkładamy do niego bułki na 15-20 minut. Ostrym nożem poszczególne bułki od siebie oddzielamy ...

11.
... i serwujemy. Możemy podawać z keczupem.

Smacznego!