swiatwemnie.pl

Pasta z awokado

     

Ulubiona pasta z awokado o lekko kwaśnym, orzeźwiającym smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

awokado 2 sztuki

Awokado przekrawamy, wyciągamy pestkę i nożykiem obieramy grubą skórkę.

2. 

cytryna  czarny pieprz mielony  sól

Awokado mieszamy widelcem z kilkoma kroplami soku z cytryny aby nie zaczęło szybko czarnieć. Dodajemy drobno mielony pieprz i szczyptę soli.

3. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 2 łyżeczki  czosnek 1 ząbek

Do masy z awokado dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i troszkę kwaśnej śmietany dla złagodzenia. Dobrze mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się