Nakładany hermelin
Wspaniały nakładany ser doskonały jako przystawka lub jako przekąska do piwa.
przepis,fotoprzepis,ser hermelin,czosnek,cebula,oliwa,Słone przekąski,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Słone przekąski
Składniki
Składniki
cebula | 350 | gramów | |
czosnek | 2 | ząbki | |
oliwa | 150 | mililitrów | |
papryka konserwowa odmiany kapia | 100 | gramów | |
przyprawa do grilla | 2 | łyżki | |
ser hermelin | 300 | gramów | |
tabasco | - |
Przepis
1.
ser hermelin 300 gramów • czosnek 2 ząbki
Każdy hermelin przepoławiamy, połówki smarujemy przeciśniętym czosnkiem.
4.
papryka konserwowa odmiany kapia 100 gramów • tabasco
Na dno pojemnika kładziemy część cebuli, pokrojoną czerwoną paprykę, kładziemy połowę hermelinu i skrapiamy tabasco. Tą warstwę ponownie posypujemy cebulą, dodajemy paprykę, ser i skrapiamy tabasco. W ten sposób postępujemy dopóki nie zużyjemy wszystkich składników.
5.
Zalewamy oliwą z oliwek wymieszaną z przyprawą, pojemnik zamykamy. Minimalnie 5 dni zostawiamy w lodówce.
Smacznego!