Nakładany hermelin

Wspaniały nakładany ser doskonały jako przystawka lub jako przekąska do piwa.
przepis,fotoprzepis,ser hermelin,czosnek,cebula,oliwa,Słone przekąski,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
cebula | 350 154 | gramów kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
oliwa | 150 1319 | mililitrów kcal | |
papryka konserwowa odmiany kapia | 100 53 | gramów kcal | |
przyprawa do grilla | 2 84 | łyżki kcal | |
ser hermelin | 300 993 | gramów kcal | |
tabasco | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
ser hermelin 300 gramów • czosnek 2 ząbki
Każdy hermelin przepoławiamy, połówki smarujemy przeciśniętym czosnkiem.


4.
papryka konserwowa odmiany kapia 100 gramów • tabasco
Na dno pojemnika kładziemy część cebuli, pokrojoną czerwoną paprykę, kładziemy połowę hermelinu i skrapiamy tabasco. Tą warstwę ponownie posypujemy cebulą, dodajemy paprykę, ser i skrapiamy tabasco. W ten sposób postępujemy dopóki nie zużyjemy wszystkich składników.

5.
Zalewamy oliwą z oliwek wymieszaną z przyprawą, pojemnik zamykamy. Minimalnie 5 dni zostawiamy w lodówce.

Smacznego!