Nakładany hermelin
![Nakładany hermelin](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000407/img_pl_4x3/nakladany-hermelin_00180.jpg)
Wspaniały nakładany ser doskonały jako przystawka lub jako przekąska do piwa.
przepis,fotoprzepis,ser hermelin,czosnek,cebula,oliwa,Słone przekąski,Sezonowe przepisy,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
cebula | 350 | gramów | |
czosnek | 2 | ząbki | |
oliwa | 150 | mililitrów | |
papryka konserwowa odmiany kapia | 100 | gramów | |
przyprawa do grilla | 2 | łyżki | |
ser hermelin | 300 | gramów | |
tabasco | - |
Przepis
1.
ser hermelin 300 gramów • czosnek 2 ząbki
Każdy hermelin przepoławiamy, połówki smarujemy przeciśniętym czosnkiem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000407/small/IMG_1381.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000407/small/IMG_1385.jpg)
4.
papryka konserwowa odmiany kapia 100 gramów • tabasco
Na dno pojemnika kładziemy część cebuli, pokrojoną czerwoną paprykę, kładziemy połowę hermelinu i skrapiamy tabasco. Tą warstwę ponownie posypujemy cebulą, dodajemy paprykę, ser i skrapiamy tabasco. W ten sposób postępujemy dopóki nie zużyjemy wszystkich składników.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000407/small/IMG_1387.jpg)
5.
Zalewamy oliwą z oliwek wymieszaną z przyprawą, pojemnik zamykamy. Minimalnie 5 dni zostawiamy w lodówce.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000407/small/IMG_1388.jpg)
Smacznego!