PRZEPISY

Nakładany hermelin

Nakładany hermelin

Wspaniały nakładany ser doskonały jako przystawka lub jako przekąska do piwa.

przepis,fotoprzepis,ser hermelin,czosnek,cebula,oliwa,Słone przekąski,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula350gramów
czosnek2ząbki
oliwa150mililitrów
papryka konserwowa odmiany kapia100gramów
przyprawa do grilla2łyżki
ser hermelin300gramów
tabasco-

 

Przepis

1. 

ser hermelin 300 gramów  czosnek 2 ząbki

Każdy hermelin przepoławiamy, połówki smarujemy przeciśniętym czosnkiem.

2. 

cebula 350 gramów

Cebulę kroimy, rozdzielamy na 7 części.

3. 

przyprawa do grilla 2 łyżki  oliwa 150 mililitrów

W misce mieszamy oliwę z przyprawą do grilla.

4. 

papryka konserwowa odmiany kapia 100 gramów  tabasco

Na dno pojemnika kładziemy część cebuli, pokrojoną czerwoną paprykę, kładziemy połowę hermelinu i skrapiamy tabasco. Tą warstwę ponownie posypujemy cebulą, dodajemy paprykę, ser i skrapiamy tabasco. W ten sposób postępujemy dopóki nie zużyjemy wszystkich składników.

5. 

Zalewamy oliwą z oliwek wymieszaną z przyprawą, pojemnik zamykamy. Minimalnie 5 dni zostawiamy w lodówce.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie