swiatwemnie.pl

Zupa szpinakowa dla dzieci

    

Prosta, szybka, zdrowa zupa. Podajemy z kawałkiem masła dla złagodzenia smaku.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

czosnek1ząbek
mleko tłuste 3,5%200mililitrów
mrożony szpinak200gramów
mąka chlebowa pszenna T7501łyżeczka
woda200mililitrów

1. 

mrożony szpinak 200 gramów  woda 200 mililitrów

Mrożone kawałki szpinaku opłukujemy pod bieżącą wodą na sitku, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy 10 minut.

2. 

mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżeczka

Do ugotowanego szpinaku dodajemy mleko wymieszane z mąką, miksujemy blenderem.

3. 

czosnek 1 ząbek

Zupę doprowadzamy do wrzenia i dodajemy przeciśnięty czosnek.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się