swiatwemnie.pl

Zupa kalafiorowa

Smaczna mleczna zupa nie tylko dla dzieci. Dla dorosłych ją dosolimy i dodamy szczyptę gałki muszkatołowej.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 25 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Kalafior400gramów
Masło20gramów
Mleko tłuste 3,5%400mililitrów
Mąka chlebowa pszenna t75030gramów
Woda400mililitrów

1. 

kalafior 400 g  woda 400 ml

Kalafior gotujemy w wodzie.

2. 

Blenderem go lekko miksujemy, ale nie zupełnie na gładko.

3. 

masło 20 g  mleko tłuste 3,5% 200 ml  mąka chlebowa pszenna T750 30 g  mleko tłuste 3,5% 200 ml

Dodajemy masło, mleko i mleczną zawiesinę, zagotowujemy i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się