Zupa kalafiorowa

Smaczna mleczna zupa nie tylko dla dzieci. Dla dorosłych ją dosolimy i dodamy szczyptę gałki muszkatołowej.
przepis,fotoprzepis,kalafior,mleko tłuste 3,5%,mleko tłuste 3,5%,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci
Zupy jarzynowe
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
313 g
Energia porcji
156 kcal
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
kalafior | 400 116 | gramów kcal | |
masło | 20 147 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 400 256 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 30 105 | gramów kcal | |
woda | 400 0 | mililitrów kcal |
Przepis
2.
Blenderem go lekko miksujemy, ale nie zupełnie na gładko.

3.
masło 20 gramów • mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 30 gramów • mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów
Dodajemy masło, mleko i mleczną zawiesinę, zagotowujemy i podajemy.

Smacznego!